Hotelschoolstudenten maken digitaal magazine van studiereis Peru

Hotelschoolstudenten maken digitaal magazine van studiereis Peru

Een groep studenten van Hotelschool The Hague zijn onlangs afgereisd naar Peru in het kader van de Gastronomy Course, gegeven voor Joost de Vos, f&b docent en instructeur en Robert Gallicano. Ze maakten hierover een prachtig digitaal magazine.

In Gastronomy Times Peru staat alles wat de studenten hebben meegemaakt in het Zuid-Amerikaanse land. In de Gastronomy Abroad Course van Hotelschool The Hague maakt een groep studenten elk blok (10 weken) een reis, waarbij wordt samengewerkt met andere hospitality gerelateerde scholen en organisaties. Dit keer ging de reis naar Peru. Om de trip te financieren en een mooi programma neer te zetten, organiseerden de studenten op 1 september j.l. een fundraising.

Studiereis Peru

Gastronomy Course Peru
Ceviche.

Elke studiereis wordt door twee studenten samen met de docenten georganiseerd. Dit keer hebben Dea Werecki en Kenan Olovcic (Luxemburg en Zweden) de reis verzorgd. Tijdens de reis volgden de studenten workshops en deden mee aan excursies. Veel werd samen met Hotelschool USIL – Universidad San Ignacio de Loyola in Lima gedaan. Ook bezochten ze de Mistura Food Fair, de grootste foodbeurs van Zuid-Amerika. Het schrijven van artikelen, maken van foto's en video's en het contact leggen met mensen uit de hospitality industry maakte onderdeel uit van het vak.

Het resultaat van al die inspanningen is te zien in het digitale magazine Gastronomy Times Peru. Het kleurrijke magazine bevat artikelen en foto's die een mooi beeld geven van de Peruviaanse keuken, producten en herkomst. De studenten hebben o.a. Virgillio Martinez en Gaston Acurio geïnterviewd.