Debuut naar Amsterdam met Capital C

Debuut naar Amsterdam met Capital C
Debuut naar Amsterdam met all day concept in Capital C. Ontwerp ZJA Zwarts & Jansma Architecten.

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut start hier een all day concept. Het is het eerste concept in Amsterdam voor de horecagroep.

Debuut Horeca Beheer & Ontwikkeling, bekend van onder meer concepten als Stan&Co en Olivier, start haar eerste concept in Amsterdam. Het nieuwe all day concept komt in de oude beurszaal van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein, dat wordt verbouwd tot Capital C.

Het nieuwe restaurant wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Net als in de rest van het pand gaat ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut verzorgt tevens alle food & beverage van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecreëerd voor private dining, die worden ingericht door topdesigners.

Bekijk ook: Fotoreportage: Popocatepetl in Arnhem van Debuut

Centrum voor de creatieve industrie

De voormalige Diamantbeurs wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development verbouwd. Capital C wordt het nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, van start-ups tot mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent. Naar verwachting opent Capital C in de eerste helft van 2019.

Bekijk ook: Fotoreportage Stan & Co Utrecht

Verlenging van een huiskamer

‘We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht’, zegt Fred Bus, directie Debuut.

Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C vult aan: ‘De formule die Debuut hier gaat neerzetten, speelt een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Dit gebeurt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.’

Lees ook: Debuut op plek 42 in Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken.