Het oranje eerbetoon aan de koning, de Koningsbitterbal, is de nieuwste variant binnen de Valuas Kroketterie van SVH Meesterkok en eigenaar Eric Swaghoven.
Vraag naar vegetarische snacks groeit
Swaghoven: ‘Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. De snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje’.
Bekijk ook deze video: Favoriete lente dish Eric Swaghoven (Valuas)
Swaghoven is fan van koningshuis
Dat de Koningsbitterbal is toegevoegd aan het assortiment is geen toeval: ‘Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie’, zegt Swaghoven.
Lees ook: Gezonde snacks als basis van verrassende combinaties
Valuas Kroketterie
De Koningsbitterbal wordt geserveerd bij de brasserie van Valuas in Venlo, maar is vanaf 1 maart ook verkrijgbaar voor de retail en horeca bij Valuas Kroketterie. De kroketterie bestaat sinds 2004 en telt inmiddels meer dan veertig varianten kroketten en bitterballen, waaronder ook een aantal bijzondere smaken zoals de witlofkroket en de tomaat-risottokroket.