nieuws

Eric Swaghoven zet Valuas* in Venlo voort zonder broer Marcel

Restaurant 1776

Meer dan twintig jaar werkten de broers Marcel en Eric Swaghoven samen in hotel, brasserie en sterrestaurant Valuas in Venlo. ‘Echter zijn we op een punt gekomen dat onze wegen de andere kant opgaan. Dit is absoluut in goed overleg gegaan’, laten de broers weten.

Eric Swaghoven zet Valuas* in Venlo voort zonder broer Marcel

‘Door de groei van onze diverse bedrijfstakken is er een moment gekomen om keuzes te maken. Gastheer en sommelier Marcel Swaghoven van Valuas gaat zijn grote passie achterna in de wijnen en zet ons dochterbedrijf The Wine Companions voort.’

Toekomst

‘Voor Valuas geldt dat het gehele team op een gezonde manier verder gaat met veel gastvrijheid en kwaliteit zoals de gasten gewend zijn’, laat patron-cuisinier en SVH Meesterkok Eric weten. ‘Hiermee wil ik dan ook Marcel bedanken voor een prachtige periode en hem veel succes wensen voor de toekomst.’

Valuas: sterrestaurant, brasserie en hotel

Valuas is een modern Frans restaurant met internationale accenten. In 2005 kreeg het restaurant een Michelinster. Daarnaast bevat Valuas een brasserie – dat sinds 2009 jaarlijks van restaurantgids Michelin een Bib Gourmand ontvangt – en een viersterrenhotel met 17 kamers. Vanaf 1998 is het bedrijf in handen van Marcel en Eric. Aanvankelijk begon Marcel als chef in de keuken en Eric in de bediening, maar al snel bleek dat die rollen hun niet lagen. Vanaf dat moment werd Marcel de maître-sommelier en Eric de chef-kok. Nadat de rollen waren omgedraaid werd het omschreven als hun levenswijze in het familiebedrijf.  In 2006 trad Eric Swaghoven toe tot de exclusieve koksclub Les Patrons Cuisiniers.

Reageer op dit artikel