De Aanraders: op de drempel van de Café Top 100

De Aanraders: op de drempel van de Café Top 100

Er deden veel meer dan 100 cafes mee aan de verkiezing van de Café Top 100. De zaken die wel een gooi deden naar een Top 100-notering, maar in de tweede ronde (net) niet genoeg punten verzamelden, worden onder de Aanraders geschaard. Een overzicht.

De Veghte
Ommen
Grand café, ook in de letterlijke zin van het woord. Zetelt in een prachtig pand aan het water. Stevige eetfunctie, leuk bieraanbod.
Grandcafedeveghte.nl

Sprakel
Lonneker
Actief dorpscafé dat door actief ondernemerschap tot ver buiten de dorpsgrenzen bekendheid geniet. Noemt zichzelf dan ook De Huiskamer van Twente.
Cafe-sprakel.nl

Sint Anneke
Nijmegen
Mooie combinatie van een stads- en een buurtcafé. Sfeervol interieur, voor en naast het pand een geliefd terras.
Stanneke.nl

Nicky’s Inn
Harderwijk
‘Ruime openingstijden, groot assortiment, geweldige muziek, een perfecte selectie van lectuur en kranten, de kwaliteit van de geboden consumpties en het feit dat er de knapste barkeepers van de stad werken.’ Het is de eigen verklaring voor de populariteit van dit café. We zaten heerlijk.
Nickys.nl

De Posthoorn
Epe
Helaas net niet meer in de Top 100 dit jaar, deze café-klassieker op de Veluwe. Toch blijft het een puik adres voor koffie met gebak of een koude pils.
Cafedeposthoorn-epe.nl

De Posthoorn in Epe

De Pub
Rossum
Knus huiskamercafé ‘met meer dan 100 tinten geel’. Waarmee bedoeld wordt dat het bieraanbod riant is.
Pubrossum.nl

’t Ouwe Mestershuis
Gameren
In een prachtig pand aan de Waaldijk dit café met restaurant. Op mooie dagen waarschijnlijk geen terras in het land met een fraaier uitzicht.
Mestershuis.nl

Hofman
Utrecht
Bekend café in het centrum van de stad. Hoog plafond, flinke bar, leuk personeel. Wisselende bierkaart met veel variëteit.
Hofman-cafe.nl

Moeke Rhenen
Rhenen
Prachtig aan de rivier gelegen grand cafe. Heerlijk terras. Stoer ingericht. Een fijne plek. Eén van de vier Moeke’s in het land.
Moekerhenen.nl

Qwibus
Amersfoort
Lunch- en borrelcafé. Pand oogt van buiten niet zo sfeervol, maar dat wordt binnen door inrichting én personeel goedgemaakt.
Qwibusamersfoort.nl

Qwibus
Qwibus in Amersfoort

De Pompier
Woerden
Klein bruincafé van origine, dat de laatste jaren door slimme uitbreidingen van terras en keuken helemaal eigentijds bleef.
Pompier.nl

Het Rechthuis
Mijdrecht
Gezellig eetcafé dat 2 jaar geleden nog wist door te dringen tot de top-5 van de Top 100. De pilsjes worden hier top getapt.
Rechthuis.nl

De Roemer
Haarlem
Leuk eetcafé. Grote leestafel naast de bar, donker hout op de muur, kaal hout op de vloer en eenvoudige houten tafeltjes en stoeltjes. Maar de spiegels in de lambrisering en de forse plafonnières in jugendstil zorgen voor warmte en sfeer.
Cafederoemer.nl

In ’t Aepjen
Amsterdam
Beroemd en authentiek café op de kop van de Amsterdamse Zeedijk. Klassieke inrichting waar de eeuwenoude historie voelbaar is. Anders dan de locatie doet vermoeden, is het geen ‘toeristenfuik.’ Hier geniet je nog van het échte Amsterdam zoals vroeger. Een pareltje in de hoofdstad.
Cafeintaepjen.nl

In 't Aepjen
In 't Aepjen in Amsterdam.

Bar Joost
Amsterdam
Sfeervol buurtcafé in Amsterdam-Oost. Met op de kaart liefst 75 bieren, afkomstig van plaatselijke brouwers.
Joost-amsterdam.nl

De Compagnie
Enkhuizen
Strak, maar toch sfeervol ingerichte herberg - overnachten is mogelijk - met op de bar een indrukwekkende rij van maar liefst 26 taps.
Herbergdecompagnie.nl

De Molen 
Volendam
Fijn havencafé dat zeker vanuit de serre een sfeervolle blik biedt op de bootjes en het IJsselmeer.
Grandcafedemolen.nl

Sijf
Rotterdam
Sfeervol café met prachtig art-deco interieur. Op alle momenten van de dag een fijn adres. Koffie in de ochtend, kip van ’t spit met een koud (speciaal)bier in de avond.
Sijf.nl

De Goudse Eend
Gouda
Sympathiek biercafé. Aangesloten bij de ABT dus is de variëteit aan schuimend lekkers groot.
Cafedegoudseeend.nl

De Hofnar
Scheveningen
Ooit het bekende Brouwcafé. Gebrouwen wordt er vandaag de dag niet meer, maar de zaak heeft wel een eigen huisbier. Lekker terras, dat uitkijkt over de haven. Prima bediening die actief meedenkt over het te bestellen tweede drankje.
Dehofnar.nl

De Kempen
Knegsel
Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid komen samen in dit fraaie bedrijf in de Kempen. Leuk en modern interieur, voor de deur een populair terras.
Dineecafedekempen.nl

FF
Best
Eetcafé FF transformeerde deze zomer na een flinke verbouwing tot FF Beers & Steaks. Op de foto’s ziet het er fraai uit. We komen snel weer langs.
Eetcafeff.nl

Gij & Ik
Gemert
Actief café met veel livemuziek en meer dan 200 speciaalbieren op de kaart.
Gijenik.nl

De Bock
Boxmeer
Een begrip in Boxmeer. Fors hoekpand, veel activiteiten. Tijdens de afgelopen hete zomer opblaasbare zwembadjes voor de deur.
Brasseriedebock.nl

De Bock in Boxmeer.

Llamar
Bladel
Grand café met een bijna chique uitstraling. Stijlvolle mix van stoelen, krukken en tafels.
Grandcafellamar.nl

Bos
Overloon
Klassiek café annex partycentrum met sterke regiofunctie. Eigenaar Hay Bos werd in 2016 uitgeroepen tot Brabants meest gezellige kroegbaas.
Partycentrumbos.nl

Meneer van Eijck
Oisterwijk
Fraai, in de bossen gelegen café-restaurant met hotel. In de zomer populaire locatie voor trouw- en jubileumfeesten. Dan niet altijd open voor reguliere gasten.
Meneervaneijck.nl

DE GEHELE CAFE TOP 100 VAN 2018