Eigen zaak voor Robin Groos en Herman Cooijmans

Eigen zaak voor Robin Groos en Herman Cooijmans
Robin Groos en Herman Cooijmans

Chefs Robin Groos en Herman Cooijmans openen in Valkenswaard hun eigen restaurants: Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen.

Herman Cooijmans en en Robin Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand en de laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Sabero is in de Michelin-gids voor 2019 opgenomen met twee sterren.

Robin Groos en Herman Cooijmans zijn twee geboren en getogen Brabanders die in hun provincie hun horecadroom realiseren. Een eigen restaurant. Robin Groos en Herman Cooijmans vielen beiden voor het pand aan de Eindhovenseweg, waarin voorheen Vida Pura huisvestte, en besloten om er samen van start te gaan.

Vanaf zaterdag 19 januari 2019 ontvangt Restaurant Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard haar eerste gasten.

Ambities Restaurant Eden Valkenswaard

Met Restaurant Eden gaat het duo voor een vermelding in de culinaire gidsen. ‘We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit’, aldus de ondernemers. ‘Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.’

De internationaal georiënteerde keuken wordt geleid door Herman Cooijmans. De basis van de kaart is een menu van zeven gangen met daarnaast een aantal à-la-cartegerechten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van de gast, voor iedereen wordt een passend menu verzorgd.

In het openingsmenu zitten gerechten met onder andere kreeft, krab, coquille en Kempische hoender. De prijs voor drie gangen bedraagt 38 euro, het volledige menu van zeven gangen kost 75 euro.

Robin Groos is het gezicht in het restaurant. De wijnkaart van de aspirant-vinoloog omschrijft zich als vernieuwend maar ook klassiek.

Over Restaurant Eden

Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Eigenaren Robin Groos en Herman Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Het concept is toegankelijk, maar met hoge kwaliteitseisen. De naam komt van Garden of Eden of het Hof van Eden. Dat laatste staat voor weelderigheid en luxueus leven, oftewel het paradijs.

Dat is waar het in dit restaurant om draait: service en producten van het hoogste niveau en gasten in de watten leggen.

Restaurant Eden is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner en zondag voor lunch en diner.

Herman Cooijmans

Robin Groos en Herman Cooijmans hebben een lang arbeidsverleden samen in de horeca in Heeze. Als ze allebei hun oog laten vallen op het pand aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard, is een samenwerking snel geboren. Herman Cooijmans staat in de keuken en heeft ervaring opgedaan in diverse sterrenzaken. Zo was hij leerling bij Wollerich en bij de Treeswijkhoeve. In 2017 kookt hij als chef van Restaurant Juliana in Valkenburg een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin die staat voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Robin Groos

Robin Groos stuurt de zwarte brigade aan. Hij specialiseert zich na zijn horecaopleiding in wijn en is inmiddels aspirant-vinoloog. Zijn laatste werkgever is restaurant Sabero in Roermond, dat afgelopen december twee Michelinsterren ontving.