JRE-chefs: kookworkshops voor gasten bij Miele

JRE-chefs: kookworkshops voor gasten bij Miele

Restaurantvereniging JRE houdt dit jaar drie kookworkshops voor gasten bij Miele in Vianen. Duo's van chefs gaan samen een lunch bereiden met gasten. Rik Jansma van Basiliek en Alain Alders van De Vrienden van Jacob starten in maart. Wie koken er nog meer?

Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en Alain Alders van De Vrienden van Jacob ion Santpoort Nood verzorgen samen de eerste workshop op 23 maart. Op 15 juni koken Martin Ruisaard van De Fuik in Aalst en Joris Kerkhofs van La Folie in Zaltbommel samen met gasten. Het jaar wordt afgesloten door Rick May van Restaurant Fris uit Haarlem en Arjan Kuipers van De Ertepeller in Papendrecht; zij koken op 9 november. De workshops starten allemaal om half elf en duren tot drie uur/half vier.

Kosten voor deelname bedragen 99 euro.

Volgens de restaurantvereniging van jonge ondernemers zitten de workshops vol met lokale ingrediënten die voor de lunch worden bereid door chefs en gasten. ‘Wij eten ook mee met de gasten na afloop van het koken.’.

Iedereen met een passie voor gastronomie kan deelnemen.

Over JRE

JRE, brengt jonge restauranthouders en chef-koks samen om hun passie voor eten te kunnen delen met gelijkgestemden. Opgericht in 1974 in Frankrijk, is JRE nu actief in 15 landen met 350 aangesloten restaurants en de club wil uitbreiden op wereldschaal. Landen waarin de JRE momenteel vertegenwoordigd is, zijn: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

JRE

De leden zijn goed voor 180 Michelin-sterren en 4.000 Gault & Millau-punten. In Nederland staat lidmaatschap open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een ‘ere-lidmaatschap ‘Table d’Honneur’.