16de seizoen van luchtballonrestaurant van start

16de seizoen van luchtballonrestaurant van start

Elk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck: CuliAir. Varend over Nederland serveert Angélique haar gasten een 5-gangen diner, waarbij ze gebruik maakt van de warmte van de ballon. Deze maand gaat het 16de seizoen van start.

In de ballon is plaats voor 14 gasten die tijdens een vaart letterlijk en figuurlijk op hoog niveau genieten. Hoog in de lucht wordt er live gekookt en ervaren de gasten het sensatie van de luchtballon als heteluchtoven in de speciaal hiervoor uitgeruste luchtballon. Zo staat er van luchtballon gegaarde Schotse kreeft, wilde zeebaars met asperges of landhoen met cantharellen op het menu. Uiteraard altijd in combinatie met een mooie wijn.

CuliAir

Creatieve hoogstandjes

Naast CuliAir vertoont Angélique nog meer culinair-creatieve hoogstandjes. Met haar concept het Eetbaar Schilderij weet ze tijdens evenementen, diners, festivals of inspiratiesessies alle zintuigen van de gasten te prikkelen. Voor hun ogen ontstaat een eetbaar kunstwerk waar de lekkerste smaken, teksturen en kleuren samenkomen.

Ook als fotograaf heeft Angélique volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is altijd een een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. In haar Culinaire Galerie in Velp zoekt Angélique haar culinaire en creatieve grenzen op tijdens speciale Art & Eat Smaakexposities. Hier vertelt zij de verhalen achter een ingrediënt en proeven de gasten haar interpretatie hiervan temidden van de expositie waar deze ingrediënten de hoofdrol spelen. Humor, verwondering en avontuur zijn hierbij de toverwoorden. Ook verhuurt zij deze unieke locatie voor events, bijeenkomsten, vergaderingen of brainstormsessies.