Lars Albers van sterrestaurant Noble slaat vleugels uit

Lars Albers van sterrestaurant Noble slaat vleugels uit

Sterrestaurant Noble in Den Bosch is op zoek naar een nieuwe chef de cuisine, nu Lars Albers heeft besloten zijn vleugels uit te slaan. Albers gaat de focus leggen op het ondernemerschap.

Hij gaat het avontuur aan met Randy Bouwer, huidig maître-sommelier van restaurant Zarzo*. 'Wanneer alles helemaal rond is, kom ik met meer details', zo belooft Lars Albers, die medio september Noble verlaat. Albers is al sinds de opening van Noble chef in het Bossche restaurant en hij fungeert als rechterhand van Edwin Kats. In zijn functie als chef is hij dagelijks verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de keuken en mede creëren van de gerechten op de menukaart. Kats pakte tijdens de viering van het eerste lustrum van zijn restaurant dan ook een moment om Albers in het zonnetje te zetten.

Tegenover Misset Horeca zegt Albers nu: 'Noble heeft een speciaal plekje in mijn hart. En van Edwin heb ik ontzettend veel mogen leren. Dus ik ga zeker met pijn in het hart weg.' Albers stond aan de wieg van restaurant Noble.  Daarvoor werkte hij drie jaar als souschef bij Ivy van François Geurds. In de eerste jaren van zijn koksloopbaan was hij werkzaam bij Cordial in Oss, Juliana in Valkenburg aan de Geul en Avant-Garde in Eindhoven.

Edwin Kats over Lars Albers

Edwin KatsEdwin Kats zegt over Lars Albers: 'Na zes jaar snap ik dat hij zichzelf verder wilt ontwikkelen. Hij wil op eigen benen. Dat is een logisch gevolg na zes jaar Noble. Ik ben Lars heel dankbaar voor al zijn jaren inzet.' Kats is nu op zoek naar een nieuwe chef de cuisine. 'Lastig in deze tijd? Dat weet ik niet. Ik heb er maar eentje nodig en het is een mooie positie voor iemand chef of souschef is en een volgende stap willen gaan zetten.

De vacature op Facebook meldt hierover het volgende: 'Restaurant Noble zoekt een chef die ‘out of the box’ durft te denken. Je bent een leider en een teamplayer en vindt het leuk om een keukenteam van 10 koks te coachen. Onder leiding van Patron Edwin Kats ben je mede verantwoordelijk voor de culinaire richting van Noble.'

Noble werd op 12 december 2016 bekroond met een Michelinster.