Bakkerij breidt uit met restaurant. Inrichting van Karwei

Bakkerij breidt uit met restaurant. Inrichting van Karwei

Bakker SoDelicious in het stadsdeel Wyck in Maastricht is uitgebreid met restaurant en traiteur. Voor de inrichting werkte So Delicious samen met bouwmarkt Karwei.

De koks staan in het midden van de zaak in hun open keuken. Zowel vanuit de winkel als vanuit het restaurant kunnen gasten de bakkers en de patissiers aan het werk zien.

In totaal heeft het restaurant 65 zitplaatsen en 22 op het terras.

So delicious maastricht

Voorheen heette de zaak – toen nog alleen bakkerij – Bread & Delicious. De uitbreiding werd mogelijk omdat het pand naast de bakkerij aan de Stationsstraat vrijkwam. De zaak leverde al veel aan lokale en regionale horeca en gaat nu zelf het restaurant vak uitoefenen. Voor de keuken zijn Veronique Lahou en Jules Crousen aangetrokken. Lahou was tot begin 2019 een van de vaste gezichten bij NOVO new dining, Crousen stond achter de kachel bij Erik Stevens Catering.

Bakkerij en restaurant zijn geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 8 uur. De bakkerij/traiteur sluit om 18 uur, restaurant om 22 uur.

Menu’s

Naast een a la carte kaart werkt SoDelicious ook met menu’s.
(3, 4 en 5-gangen verrassingsmenu met dagverse producten)

  • 3-gangen menu 32,50
  • 4-gangen menu 37,50
  • 5-gangen menu 42,50

Bij het menu schenken wij graag een bijpassend wijnarrangement.

  • 3-gangen wijnarrangement 18,50
  • 4-gangen wijnarrangement 22,50
  • 5-gangen wijnarrangement 26,50

SoDelicious Maastricht

De zaak begint ’s ochtends vroeg met een ontbijtje van de plank Daarna, koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een sandwich tussen de bedrijven door, een borrel met bites, een complete maaltijd mee naar huis of een gezellige avond in het restaurant.

Delicious all day, dat is het idee. En als de laatste gasten het restaurant verlaten, wordt er in de bakkerij alweer gewerkt aan een volgende delicious day.

De architect heeft de bouw zo ontworpen dat er altijd contact is met de gasten. De koks staan in het midden van de zaak in hun open keuken. Zowel vanuit de winkel als vanuit het restaurant kun je de bakkers en de patissiers aan het werk zien. Hiervoor zijn op verschillende plaatsen raampartijen aangebracht.

so delicious maastricht

Samenwerking met Karwei

Voor de wandbekleding, verf, de verlichting en accessoires is SoDelicious een samenwerking aangegaan met Karwei.

Een primeur, het is namelijk voor het eerst dat de bouwmarkt mee een horecabedrijf inricht. ‘Een stille wens die al langer leeft bij Karwei en door een toevallige ontmoeting in een stroomversnelling kwam’, zegt de brandmanager van Karwei Laura van Riggelen.

‘Voor Karwei was dit een hele leuke kans om met deze samenwerking de diversiteit en toepasbaarheid van ons assortiment terug te laten komen in een restaurant met huiselijke sfeer, een mooie uitdaging waar we met veel plezier aan hebben meegewerkt.’

Voor zowel het bouwkundig ontwerp als het interieurdesign tekende het Maastrichtse architectenbureau MH1.

De stalen kozijnen geven het interieur een stoere industriële uitstraling. De ornamenten en de schouw die tijdens de verbouwing tevoorschijn kwamen, zijn gerestaureerd.

Het kleurgebruik is veelal ton-sur-ton, donkere tinten die in combinatie met de verlichting een warme sfeer geven.

De winkel is weer lichter qua kleur, die heeft een andere functie en daar past een andere uitstraling bij. Ondanks de verschillende functies voelt het toch als één identiteit, één beleving.


Schrijf gratis in voor thema updates van Misset Horeca

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de ondernemer: interieur, personeel, terras, koffie, bier en ook voor starters hebben we een update. Ze bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's. Schrijf je gratis in!