Botanist Bar wint Bols Around the World Amsterdam

Botanist Bar wint Bols Around the World Amsterdam

Botanist Bar uit Canada is woensdag 19 juni tijdens de finale van de Bols Around The World uitgeroepen tot 'Bols Master Bar Team 2019'. Na 10 edities met individuele bartenders, was dit de eerste editie waarbij het draaide om het teamwork achter de bar.

Het Canadese team stond met 5 andere barteams van over de hele wereld in de finale en streed op 'Bols Cocktail Street' (Reguliersdwarsstraat) om de wereldtitel én een trip naar een wereldstad naar keuze. Tijdens het uitverkochte evenement konden bezoekers van Bols Cocktail Street langs 6 bars waar in elke bar een barteam zijn cocktailcreatie aan de gasten serveerde.

Het draaide voornamelijk om de beleving van de cocktail en de teamspirit binnen de barteams. De teams hadden twee cocktail challenges; één in de straat en een ‘mystery challenge’ die eerder die dag werd beoordeeld in de Bols Bartending Academy. Voor deze challenge kregen de teams een schilderij van een Nederlandse grootmeester te zien en moesten aan de hand van dit schilderij een cocktail concept creëren.

Botanist Bar Team

Botanist Bar Team uit Vancouver bestaat uit Grant Sceney, Jeff Savage en Max Curzon-Price. Sinds de oprichting in 2017 zijn zij al door o.a. Condé Nast uitgeroepen tot één van ‘World’s Best New Bars’. De Canadezen wonnen met hun teamwerk en hun cocktailcreatie ‘Into the Æther’. Deze cocktail is zoals alle cocktails van Botanist bar gebaseerd op een specifiek natuurelement: aarde, lucht, vuur, water en ‘spirit’ oftewel de geest.

Bols Around the World

Geïnspireerd op het vijfde element, geest, en gemaakt op basis van Genever, is ‘Into the Æther’ een helder drankje dat de nadruk legt op gedurfde en verrassende smaken en in een zwevend glas werd gepresenteerd.

Bols Around The World

Aan de competitie deden 250 barteams uit 40 verschillende landen mee. Canada nam het in de finale op tegen 5 andere finalisten uit Zuid-Afrika, Colombia, Engeland, Rusland en Zuid-Korea. Ieder team kreeg een bar toegewezen op de Reguliersdwarsstraat die zij in eigen stijl omtoverde. De deelnemende bars van Bols Cocktail Street waren dit jaar Duke of Tokyo, Lion Noir, Middl.Eat, Roses by Sal, SOHO en Toppers.