Restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

Restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte.

Het 220 vierkante meter grote restaurant, dat alleen open is voor het diner, is gesitueerd op de eerste verdieping en krijgt 48 stoelen. Op de begane grond komt de bodega, waar plaats is voor maximaal 26 gasten. Malou Hagenaars: 'De naam Alma betekent ziel in het Spaans. De ziel is de kern van onze zaak, wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel. Zelf leggen wij onze ziel en zaligheid in onze zaak op deze bijzondere gastronomisch-historische locatie.'

Kaasmuseum

Wouter van Laarhoven: 'In het restaurant op de eerste verdieping gaan we een bijzondere ervaring creëren op het hoogste niveau. Hier ga ik in de open keuken de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en die ik niet kwijt kon. Als eerste in Nederland kan ik beschikken over een state of the art Miikitco keuken, daar ben ik erg blij mee.' Het restaurant beschikt over een 3 meter diep balkon met uitzicht over de Lind. Er zijn prachtige grote wijnklimaatkasten en Malou Hagenaars, die tevens Kaasmeester is, beheert er haar kaasmuseum. In de laagdrempelige bodega, die is voorzien van een eigen keuken, kan de gast ook aan de bar eten. Hier kunnen gasten vanaf 11.00 uur al terecht voor koffie, kleine gerechtjes en een glas wijn.

Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Interieur Alma

Voor de inrichting werd Jeff van Riel, eigenaar van Zout Ontwerphuis ingeschakeld. Malou Hagenaars: 'Jeff heeft de gave om interieurs van grote villa’s een luxe, maar vooral huiselijke sfeer te geven. Zijn opdracht was onder meer om een zodanige sfeer te creëren dat gasten het gevoel hebben dat ze bij ons thuis komen eten. Hij ontwierp een lichte, warme, huiselijke inrichting, waarin hout en tonen van marmer gebruikt zijn. De meeste tafels zijn rond en de stoelen worden met stof bekleed. Het geheel heeft een ingetogen en elegante uitstraling.'

Grijze brigade

Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven: 'We gaan de gast zoveel mogelijk als één team tegemoet treden. De traditioneel witte keukenbrigade en zwarte bedieningsbrigade versmelt tot een grijze brigade, gekleed in het grijs. Voor ons team zoeken we overigens nog medewerkers, waaronder een sommelier, sous-chef, koks en leerlingen.'

Reserveren al mogelijk

Alma opent in oktober 2019 de deuren, op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ruimtes in het pand aan de Lind, die casco zijn opgeleverd.
Een tafel reserveren in het restaurant en de bodega is nu al mogelijk voor de periode vanaf 1 november, voor oktober worden op een later moment tickets beschikbaar gesteld.

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een ster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet omdat Wynwood getransformeerd werd naar de meer laagdrempelige formule van restaurant Mood. Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. Alma is het eerste eigen restaurant van het duo.

Bekijk hieronder de artist impressions van restaurant Alma