Bobby Rust start nieuw pop-up concept Rust

Bobby Rust start nieuw pop-up concept Rust
Bobby Rust (foto The Grand)

Bobby Rust start samen met Tamara Kikkert een nieuw pop-up restaurant in Cafe Czaar in Amsterdam. Op 22 augustus opent pop-up Rust de deuren op de donderdag-, vrijdag-, en zaterdagen. Dit voor de duur van vijf weken.

Bobby Rust kookt er vier, vijf of zesgangen voor zijn gasten. 'Tamara Kikkert neemt er de wijnen voor haar rekening. Gasten kunnen een tafel reserveren via een mobiel telefoonnummer. Het is het tweede pop-up restaurant van Rust. Eerder stond hij achter de kachel bij Vespucci van de initiatiefnemers van Restaurant Daghap. 'In pop-up Rust kook ik in een laagdrempelige setting, maar wel op sterrenniveau', vertelt Rust aan Misset Horeca. 'Ik kook er eigentijdse gerechten, met een knipoog naar de klassieke keuken. Maar ik wil wel echt het wow-effect.' Of Rust in de toekomst meer pop-up zaken gaat openen? 'Ik werd hiervoor benaderd en ik vind het wel heel leuk dat ik hier mijn eigen ding kan doen, koken zoals ik dat zelf graag wil. Een mooie weg naar ooit een eigen restaurant', vertelt hij. Kikkert: 'Ik hoorde in de wandelgangen dat Bobby een nieuwe pop-up ging openen. Via, via zijn wij met elkaar in contact gekomen en al snel besloten dat we dit samen moesten gaan doen.'

24 couverts

Rust en Kikkert hebben een deel van eetcafé Czaar gereserveerd voor hun pop-up concept. 'We hebben letterlijk het podium genomen, waarop 24 couverts staan.' Rust deelt de keuken met het team van Czaar. 'Het café zelf heeft de deuren ook open, maar op die dagen wel met een zeer beknopte menukaart', vertelt Kikkert. Rust: 'Het delen van de keuken wordt wel een uitdaging, maar ik heb ook maar weinig ruimte nodig.'

Nieuwe uitdaging Bobby Rust

Bobby RustRust vertrok in het voorjaar van 2019 bij Noble Kitchen van Edwin Kats vanwege de woon-werk afstand. Edwin Kats: ‘Bobby woont in Amsterdam en wilde niet naar Brabant verhuizen. Voor mij als werkgever woog dat risico te zwaar. Daarom is in goed overleg het contract niet verlengd. Bobby reed motor en had al eens een ongelukje gehad. Hij is een fantastische kok en heeft goede dingen voor me gedaan, maar ik heb ook een verantwoordelijkheid naar mijn team toe', aldus Kats.

Voor zijn komst naar Brabant was Bobby Rust chef de cuisine bij restaurant Bridges* in The Grand in Amsterdam en chef bij Tante Kee. Eerder werkte hij in de keuken van Ron Blaauw (2012).