nieuws

Bobby Rust aan de slag bij pop-up restaurant Vespucci

Restaurant 4738

Bobby Rust aan de slag bij pop-up restaurant Vespucci

Chef Bobby Rust, die vorige week vertrok bij Noble Kitchen van Edwin Kats, gaat aan de slag bij Vespucci van de initiatiefnemers van Restaurant Daghap. Het restaurant werkt op uitnodiging en biedt de mogelijkheid een viergangendiner met nieuwe smaakcombinaties te proeven in ongedwongen en levendige sfeer.

De twee creatief culinaire ondernemers Benten Wijnen (33 jaar) en Joost Aartsen (29 jaar) vinden niets leuker dan nieuwe ideeën waarmaken waarbij ze gepassioneerde mensen vinden die met een kleine kick-start iets groot kunnen maken. Dit hebben zij gevonden in Rosalie van der Harst (24 jaar, manager) Jelle Hiemstra (27 jaar, sommelier) en Bobby Rust (33 jaar, chef). De locatie bevindt zich op de Vespuccistraat in Amsterdam, waarna de naam  snel gekozen was.

25 couverts

Het restaurant heeft maar 25 stoelen en een vast menu, waardoor er veel aandacht voor het bord en de gast is.  Het zuurdesem brood komt van bakkerij Ulmus, de Hollandse kazen komen van L’Amuse en zijn er vijf verschillende wijnleveranciers. De gerechten zijn geïnspireerd op de ervaring van Bobby bij sterrenzaken maar dan met een twist hoe hij deze het liefst en lekkerst maakt voor zijn vrienden. Vanaf 2 mei is dit ook voor 10 weken te proeven voor een grotere groep dan zijn vrienden op donderdag, vrijdag, zaterdag.

Om een plek te bemachtigen in de intieme ruimte die plaats heeft voor maar 25 levensgenieters moet je het telefoonnummer in handen krijgen via een van de vijf uit het team of van iemand die er al eerder heeft gegeten. Op deze manier willen de initiatiefnemers de kans vergroten dat je net wat oude vrienden tegen het lijf loopt en er een heerlijk ongedwongen en levendige sfeer hangt.

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door Gkazas Olijfolie die haar proeflokaal hiervoor openstelt. Hier kunnen mensen verschillende proeverijen en culinaire avonden organiseren en zijn ten alle tijden de producten te koop.

Nieuwe uitdaging Bobby Rust

Bobby RustRust  vertrok bij Noble Kitchen van Edwin Kats vanwege de woon-werk afstand. Edwin Kats: ‘Bobby woont in Amsterdam en wilde niet naar Brabant verhuizen. Voor mij als werkgever woog dat risico te zwaar. Daarom is in goed overleg het contract niet verlengd. Bobby reed motor en had al eens een ongelukje gehad. Hij is een fantastische kok en heeft goede dingen voor me gedaan, maar ik heb ook een verantwoordelijkheid naar mijn team toe,’ aldus Kats.

Voor zijn komst naar Brabant was Bobby Rust chef de cuisine bij restaurant Bridges* in The Grand in Amsterdam en chef bij Tante Kee. Eerder werkte hij in de keuken van Ron Blaauw (2012).