Hutten wordt exploitant van Avant-Garde van Groeninge

Hutten wordt exploitant van Avant-Garde van Groeninge
Johan van Groeninge

Hutten heeft vorige maand de exploitatie overgenomen van Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven. Johan van Groeninge blijft er voorlopig de chef-kok, maar zal er later een meer adviserende rol krijgen en zelf aan de slag gaan in een nieuw restaurant van Hutten, in het complex Domusdela in Eindhoven.

Avant-Garde van Groeninge is een restaurant op de derde etage van het Philips Stadion in Eindhoven. Op 17 december 2018 werd bekend dat het restaurant na veertien jaar haar Michelinster kwijt was.  Johan van Groeninge blijft voorlopig de chef-kok in Avant-Garde van Groeninge, maar is er niet langer meer de exploitant. Die rol heeft Hutten nu op zich genomen.

'Op wedstrijddagen zal er in principe niets veranderen en kunnen mensen blijven genieten van diners van het hoogste culinaire niveau', laat commercieel directeur Collin Schoonens van Hutten weten op de website van Hutten. Het restaurant is nu geopend van donderdag tot en met zaterdag, met uitzondering van de thuiswedstrijden van PSV. 'Op de dagen dat er geen wedstrijden zijn, gaan we samen met PSV en Johan nieuwe activiteiten ontplooien. Denk daarbij aan de unieke vergadercapaciteit in het restaurant. Door boardroom en fine dining aan te bieden wordt het mogelijk om culinair het beste te bieden tijdens vergaderingen. Door de verbinding te maken tussen Avant-Garde en de bezoekers van de sponsoretage kunnen we onze dienstverlening ook daar uitbreiden en een nog breder publiek bedienen. Op den duur zal Van Groeninge een meer adviserende rol krijgen richting Avant-Garde.'

Van Groeninge naar nieuw restaurant

Van Groeninge gaat straks in het toekomstige restaurant, geëxploiteerd door Hutten, in het complex Domusdela in Eindhoven aan de slag. 'We bieden zo ook daar vanaf de opening culinair van het hoogste niveau.'

Van Groeninge: 'Ik voel me vereerd dat zowel PSV als Hutten mijn culinaire inbreng weten te waarderen en dat dit heeft geresulteerd in deze samenwerking. Dat brengt rust en onze trouwe gasten kunnen blijven rekenen op het vertrouwde culinaire niveau. De komende jaren kan ik me weer volledig wijden aan het gastronomisch koken met eerlijke en seizoengebonden producten.'

Hutten en PSV

Hutten is sinds juli 2018 de huiscateraar van PSV en serveert de Business Club, de Bestuurs- en Sponsoretage en de 53 Business Rooms in het Philips Stadion. Bij alle wedstrijden en zakelijke events, zorgt Hutten voor passende concepten inclusief eten en drinken van hoog niveau.