Horeca Crowdfunding financiert ruim € 25 miljoen in 5 jaar

Horeca Crowdfunding financiert ruim € 25 miljoen in 5 jaar
Het team van Horeca Crowdfunding Nederland. V.l.n.r.: Igor Kuijer, Mark Tamsma en Keimpe Tuinenga.

Horeca Crowdfunding Nederland heeft in de eerste vijf jaar van haar bestaan €25 miljoen geïnvesteerd in horecaondernemingen door het hele land. Daarmee zijn zo'n 140 zaken begunstigd.

Nog altijd is Horeca Crowdfunding Nederland groeiende, zowel op het gebied van investeerders als aanvragers.

'Het succes is onder meer te danken aan de groeiende naamsbekendheid, aldus managing partner Keimpe Tuinenga.' Jaarlijks krijgt het bedrijf zo’n driehonderd aanvragen binnen. In totaal hebben ruim 5000 investeerders hebben zich de afgelopen jaren aangesloten bij Horeca Crowdfunding Nederland.

Een groeiend aantal investeerders

De mijlpaal van €25 miljoen is mede te danken aan het groeiend aantal investeerders dat het platform weet te interesseren.

Het gunstige rendement van gemiddeld 6,27% en de selectieprocedure van Horeca Crowdfunding Nederland geven vertrouwen, aldus Tuinenga 'Onderdeel van de succesformule is dat we echt in gesprek gaan met de ondernemer en meedenken over het concept en de financiële gezondheid van het bedrijf. Op deze manier beperken we het risico voor ondernemers maar ook voor investeerders. We hebben dan ook gezien dat we er in het afgelopen jaar zeker 1000 investeerders bij hebben gekregen.'

René Bogaart en Pavarotti

De laatste jaren wordt er steeds vaker een financieringsverzoek aangemeld. Ook René Bogaart van de BIG Horecagroep meldde zich bij het platform aan. Hij zocht investeerders voor een bedrag van €1 miljoen om zijn concept Pavarotti uit te breiden naar Leiden. 'Mede dankzij de hulp van Horeca Crowdfunding kon ik mijn derde Pavarotti restaurant beginnen. Dat was mij nooit gelukt zonder hun persoonlijke betrokkenheid en de investeerders via het platform', aldus Bogaart.

Horeca Crowdfunding Nederland in cijfers

Aantal investeerders: 5435
Totaal geïnvesteerd bedrag: €25.047.500
Aantal projecten in totaal gefinancierd:140
Gemiddeld netto-rendement: 6,27%
Aantal aanvragen per jaar: 300
Aantal positieve beoordelingen: 8%