Drie Nederlanders strijden op WK Biersommelier Italië

Drie Nederlanders strijden op WK Biersommelier Italië
Het Nederlands Drietal met vlnr. Hubert Hecker, Pepij van der Waa en Dennis Kort.

Drie Nederlandse biersommeliers strijden vrijdag 27 september met internationale collega's om de titel bij het WK Biersommelier in het Italiaanse Rimini. In totaal doen er 80 biersommeliers mee uit 18 landen en voor het eerst vaardigt Nederland een eigen team af.

De titel biersommelier wint steeds verder aan populariteit. Nederland telt ruim 200 Diplom-Biersommeliers met een afgerond internationaal diploma. Wereldwijd zijn dat er meer dan 3000.

Biersommeliers delen kennis in de historie van bier, de verschillende bierstijlen en mogelijkheden. Elke twee jaar zoekt het Verband der Biersommeliers tijdens het Biersommelier WK naar ter wereld. Dit jaar gebeurt dit in Rimini (Italië) waar 80 deelnemers uit 18 landen de strijd om de WK-titel aangaan. Voor de eerste keer neemt Nederland met een eigen team deel aan het WK.

Nederlands beste Biersommelier

Vorig jaar heeft het Nederlands Gilde der Biersommeliers (NGBS) het eerste Nationale Kampioenschap der Biersommeliers georganiseerd. De drie beste Biersommeliers van het NK zullen Nederland in Rimini vertegenwoordigen.

Het Nederlandse drietal, Pepijn van der Waa (eerste Nederlandse Kampioen Biersommelier), Dennis Kort en Hubert moet in de voorronde bierstijlen blind herkennen en bierfouten traceren. Door middel van een theoretische toets wordt hun bierkennis op de proef gesteld.

Vervolgens gaan de beste Biersommeliers door naar de halve finale waar zij hun presentatievaardigheden moeten laten zien. De finale vindt uiteindelijk plaats voor publiek, hier moeten de 10 finalisten een voor hun onbekend bier proeven en presenteren.