CityHub opent in 2020 eerste internationale locatie in Kopenhagen

CityHub opent in 2020 eerste internationale locatie in Kopenhagen

Het Nederlandse hotelconcept CityHub, met compacte prefab-cabines, maakt na de twee Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Rotterdam nu de vanaf het begin al aangekondigde stap naar het buitenland. CityHub Kopenhagen opent als derde vestiging in 2020 en krijgt 215 'hubs'.

CityHub opende in 2015 de eerste locatie in Amsterdam met 50 ‘hubs’, in 2018 gevolgd door de tweede in Rotterdam met 126 hubs. CityHub Kopenhagen wordt in de zomer van 2020 de derde en tot nu toe grootste vestiging met 215 hubs.

Een hub bestaat uit een prefab cabine, met daarin een tweepersoonsbed van muur tot muur, wifi, te personaliseren mood lighting en Bluetooth muziek streaming. In de gezamenlijke CityHub Hangout kunnen gasten met een persoonlijk polsbandje zelf de bar bedienen en eigenhandig inchecken.

De hubs worden geproduceerd in Nederland en zijn ontworpen in een L-vorm, waardoor op een oppervlak van acht vierkante meter twee hubs op elkaar kunnen worden gestapeld. Sanitair wordt gedeeld met andere hubs.

CityHub Amsterdam - Foto: Diederik van der Laan

'CityHub Kopenhagen is een belangrijke en eerste mijlpaal in onze internationale uitrol', zegt mede-initiator Pieter van Tilburg, die het concept met compagnon en studievriend Sem Schuurkes oprichtte.

'De komende vijf jaar willen we in meer Europses steden openen en hopen binnenkort de volgende opening aan te kunnen kondigen.' Eerder werden ook nog steden als Parijs, Londen en Madrid genoemd voor een vestiging.

CityHub Kopenhagen

Alles om de 215 hubs in CityHub Kopenhagen heen is ontworpen door de Deense designstudio Spacon & X. De locatie ligt middenin de bruisende wijk Vesterbro, die zeer in trek is bij jonge reizigers, de voornaamste doelgroep van CityHub.

Om gasten wegwijs te maken in het concept en de omgeving, is op elke locatie een team van CityHosts aanwezig. Via de CityHub app zijn zij 24 uur per dag bereikbaar.

Door de opzet van het concept, kan een CityHub in vrijwel elk bestaand gebouw worden gerealiseerd. In Kopenhagen had het pand hiervoor een retail-functie. CityHub heeft een langdurig huurcontract met vastgoedeigenaar NREP.

In 2016 won CityHub een Worldwide Hospitality Award voor ‘Best Innovation in Hotel Concept’. Dat het concept een succes is, valt af te lezen aan de bezettingsgraad: in Amsterdam 98 procent, in Rotterdam 80 procent en groeiend.