Horecava wil transformeren van beurs naar platform

Horecava wil transformeren van beurs naar platform
Mehmet Eser en Luuk Scholte. Foto: Iris Pouw

Horecava en HorecaNetwerk.nl gaan samen werken aan een online platform dat vraag en aanbod binnen de foodservicebranche gedurende het hele jaar met elkaar verbindt.

Horecava bezoekers hebben een grote informatiebehoefte. Ze zijn vooral op zoek naar onafhankelijke informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar zoeken ook relatief vaak naar tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Zo blijkt uit recent onderzoek door Horecava onder ruim 1.100 respondenten. Het nieuwe online platform biedt antwoord op al deze wensen. Luuk Scholte - Food Group Director Horecava over de nieuwe stappen: ‘Online speelt een steeds grotere rol in ons leven én in onze branche. Daarom vind ik het een hele mooie en belangrijke stap om onze activiteiten online uit te breiden om niet alleen een inspirerende beurs van vier dagen te zijn, maar daarnaast ook 365 dagen vraag en aanbod met elkaar te kunnen verbinden.’

Multidisciplinair platform

Op het nieuwe platform krijgen leveranciers zelf de mogelijkheid om hun eigen content te plaatsen en kunnen bezoekers direct contact opnemen met verschillende leveranciers. Mehmet Eser, eigenaar van HorecaNetwerk.nl is enthousiast en gaat mee in dit nieuwe initiatief: 'Drie jaar geleden nam ik ontslag omdat ik vernieuwing wilde brengen en samenwerkingen wilde stimuleren. Nu krijg ik de kans om mijn visie samen met de Horecava uit te bouwen. Ik zie dit als prachtig compliment en erkenning voor het harde werken. Ik kijk er nu enorm naar uit om samen met de Horecava te gaan werken aan dit multidisciplinair platform, aan méér verbinding, méér samenwerking en méér impact.'