Zoldering krijgt Prijs-Plezier award GaultMillau 2020

Zoldering krijgt Prijs-Plezier award GaultMillau 2020
De eigenaren van Zoldering Joost Clarijs, Wout Jans, Tomas Bron en Job Seuren.

Restaurant Zoldering uit Amsterdam van Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs, valt nog geen jaar na opening al in de prijzen. Van GaultMillau krijgt de zaak die in april 2019 van start ging de Prijs-Plezier Award.

De mannen van Zoldering, van Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs, kregen de prijs op maandag 2 december 2019 tijdens de presentatie van de GaultMillau gids voor 202 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Zoldering zit in een pand aan de Utrechtsestraat in Amsterdam waar voorheen Bar Moustache zat.

GaultMillau over Prijs-Plezier voor Zoldering

‘Jaarlijks gaan er heel wat nieuwe zaken open. Dit restaurant werd door een van zijn bezielers aangekondigd als iets simpels en bescheiden. Wel helaas, dat is niet helemaal gelukt. Hier is namelijk veel meer aan de hand. Werkelijk alles klopt. Het team is goed op elkaar ingespeeld en het voelt alsof deze zaak al jarenlang bestaat.

De gast heeft alle vrijheid om te kiezen en te combineren wat tegenwoordig geldt als een verademing. Smakelijke à la cartegerechten staan zonder dwingende indeling op de kaart en je bepaalt zelf wat doorgaat als voor-of hoofdgerecht. De wijnkaart heeft moois voor alle budgetten. Je kunt er aan de bar eten, aan een Table d’hôte of intiem dineren. Zoldering is een restaurant waar zelfs mensen die niet graag uit eten gaan, met alle plezier naartoe zullen gaan.’

Chef van Restaurant Zoldering is Tomas Bron (Waldorf Astoria, Librije, Bokkedoorns). Wijnen zijn de verantwoordelijkheid van Job Seuren (Podium onder de Dom, Librije, Solo) en Wout Jans (Waldorf Astoria, Ciel Bleu, Le Marron) en Joost Clarijs. Clarijs gooide als bankier een aantal jaren geleden het roer om en werd wijnhandelaar.