Camille Oostwegel junior nu officieel aan roer Oostwegel Collection

Camille Oostwegel junior nu officieel aan roer Oostwegel Collection
Dubbelportret van Camille Oostwegel en Camille Oostwegel jr. Foto: Marcel van Hoorn.

Camille Oostwegel junior staat sinds 1 januari 2020 officieel aan het roer van een Oostwegel Collection, een familiebedrijf waaronder luxe hotels en restaurants vallen.

Oostwegel junior mag zich nu directeur eigenaar noemen van Château Neercanne in Maastricht, hotel Winselerhof in Landgraaf, het Kruisherenhotel in Maastricht en Château St. Gerlach in Houthem. 'Ik heb alle aandelen voor de Kerst overgedragen. Met instemming van mijn zoon ben ik toegetreden tot de raad van commissarissen', zegt Camille Oostwegel senior tegenover De Telegraaf. 'Camille jr. is nu echt de baas. Hij zal het waar moeten maken. Gelukkig heeft de derde generatie zich ook al aangediend met zijn zoontje Spencer. De toekomst is veiliggesteld', zegt hij met een tevreden glimlach.

Foto: Marcel van Hoorn.

'Mijn rol is onze familiezaak verder te brengen in deze wereld door onze 350 medewerkers transparant, fair, fatsoenlijk, integer, actief en charismatisch te laten zijn. De gast staat daarbij centraal', vult junior aan.

‘Ik heb hier mijn levenswerk voltooid’, zei senior in een eerder interview met Misset Horeca. Zijn vader heeft nooit getwijfeld of hij terug zou komen na juniors tijd in het buitenland. Ja, het risico bestond dat hij een mooie baan in New York aangeboden zou krijgen bij Starwood, maar de Limburgse heuvels trokken harder. ‘Ik heb hem de ruimte gegeven. Mijn vrouw en ik hebben de kinderen ook nooit gepusht in het bedrijf te komen. Camille jr kon tot 1 januari 2015, het jaar waarin ik 65 werd, zeggen dat hij het niet wilde doen.’ En ook junior heeft geen moment getwijfeld. ‘Dit is wat ik altijd wilde. Al ben ik wel blij dat het een onderneming van formaat is en geen hotel met 20 kamers.’

Brief van junior

Eerder uitte de nieuwe eigenaar al zijn zorgen in een brief aan de minister president. 'Per 1 januari 2020 word ik eigenaar en algemeen directeur van ons familiebedrijf met 380 medewerkers en om en nabij € 28 miljoen omzet. Ik concludeer dat de afgelopen jaren onze omzet is gestegen maar ons resultaat achteruit loopt. Dit zit met name in elementen waar we geen toegevoegde waarde voor terug krijgen, namelijk: BTW-verhoging van het lage tarief, energiebelasting en de Wet Arbeidsmarkt in balans. Staat u mij toe dit iets verder toe te lichten.'