Rohini Atwaroe maakt veel indruk met Lekkerste Hamburger

Rohini Atwaroe maakt veel indruk met Lekkerste Hamburger

Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft grote indruk gemaakt door de Lekkerste Hamburger te maken tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Het was bovendien de eerste keer dan ze meedeed.

'Ik had dit echt niet verwacht', reageert Rohini Atwaroe na afloop van de Lekkerste Hamburger. 'Ik dacht eerst dat er twaalf deelnemers waren, en dat is al heel wat. Maar het waren er in totaal zeventien!'

'Geweldige prestatie'

En zij stond aan het eind helemaal bovenaan die lange lijst. De jury was helemaal onder de indruk van de hamburger van Rohini Atwaroe, The Gojira. ‘Een geweldige presentatie tot in de puntjes uitgevoerd. Aan de kleinste details is gedacht. Ook het technisch proeven was een genot. De smaken pasten uitstekend bij elkaar', aldus juryvoorzitter jurylid Jord Althuizen. 'Het broodje was zacht, dat was een risico, maar ook dat klopte.’

Verfijnde ingrediënten

De winnaar werd voor de burger geïnspireerd door haar zusje. 'Zij heeft zes maanden in Zuid-Korea gestudeerd, en vertelde mij over die keuken. Ik heb aan mijn chef voorgesteld (Olaf Oldenburg, red.) om een Aziatische burger te maken. Maar dan niet met kimchi en Koreaanse barbecue, zoals we vaak zien, maar met meer verfijnde ingrediënten.'

De ingrediënten van de winnende burger: bulgogi pulled pork, zure mini komkommer, zure minipaksoy, manuka honing mayo, gojuchang saus, beef patty en nori crumble. Deelnemers moesten een bijpassend bier serveren Atwaroe koos voor Japans iKi-bier met yuzu flavor.

De winnende burger heeft al heel snel de aandacht getrokken van de landelijke media. Atwaroe is morgenochtend (dinsdag te zien bij Wakker Nederland op NPO 1.

Lekkerste Hamburger

The Rookie wint zilver

De tweede plek van de Lekkerste Hamburger was voor Vivian Vianen van Sheraton Amsterdam Airport Hotel met ‘The Rookie’, een hamburger van dry aged weiderund met onder meer rode ui in tempura, en pomodori tomaten en geraspte Old Amsterdam kaas.

Brons voor Diego's

Het brons ging naar Jeff Frijmuth van Diego’s. Hij maakte de Beef Fan Forever met 30 dagen dry aged patty, pancetta, beenmergmayonaise, belegen kaas van Booij Kaasmakers en homemade pickles.

Bekijk alle hamburgers hieronder