Kris Kross Amsterdam Nachtburgemeesters van Nederland 2020

Kris Kross Amsterdam Nachtburgemeesters van Nederland 2020

Kris Kross Amsterdam is door Horecabrains verkozen tot 'Nachtburgemeesters van Nederland 2020'. De dj's kregen woensdagavond 15 januari de 'ambtsketting' omgehangen tjjdens het Horecava-nieuwjaarsfeest 'MOOI! 2020' in Amsterdam.

Kris Kross Amsterdam kreeg door presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. De deejays nemen hiermee het stokje over van volkszanger Peter Beense. De Nachtburgemeester wordt jaarlijks verkozen door brancheorganisatie Horecacabrains om zo als ambassadeur voor de horeca en het nachtleven te dienen.

'Horeca als ontmoetingsplek samenleving'

De jury verkoos Kris Kross Amsterdam omdat zij een mooie afspiegeling zijn van de huidige generatie artiesten. Met hun muziek spreken zij een enorm breed publiek aan. Ook het in een ander jasje zetten van Nederlandstalige muziek werd als een pre gezien. De andere genomineerden in de finale waren DJ Jean en Mental Theo.

Kris Kross Amsterdam bedankte alle aanwezige gasten en gaf aan de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving te zien. Later op de avond gaf Kris Kross Amsterdam nog spontaan een optreden voor de aanwezige gasten.

Horecabrains Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeesters reikte Kris Kross Amsterdam als eerste officiële daad de Positivo Award uit aan Lange Frans en Baas B. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie die werkzaam is in de horeca in het zonnetje.

Lange Frans, Baas B, Horecavbrains Positivo Award

Lange Frans en Baas B hebben na 10 jaar de strijdbijl begraven en staan sinds 2019 weer samen op het podium.