Noorderpoort organiseert speciale Leermeesterdag voor horeca

Noorderpoort organiseert speciale Leermeesterdag voor horeca

Noorderpoort organiseert op 4 februari 2020 een speciale Leermeesterdag voor alle leermeesters in de horeca. Leermeesters begeleiden studenten op de werkvloer. De leermeesters kunnen diverse workshops volgen over bijvoorbeeld gedragsstijlen, generatie z en alcoholvrije cocktails.

De Leermeesterdag wordt door Noorderpoort georganiseerd in samenwerking met FNV horeca en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Het thema is duurzame horeca. De dag wordt gehouden op de locatie Euroborg in Groningen.

Leermeesterdag Noorderpoort

De Leermeesterdag is bedoeld voor leermeesters binnen de horeca in Noord-Nederland en voor horecamedewerkers die op de werkvloer te maken hebben met studenten. Tijdens het evenement kunnen professionals uit de horeca zich onder andere laten inspireren tijdens verschillende workshops die dieper ingaan op het thema.

Duurzame horeca en producten uit de regio

Duurzame horeca in de breedste zin van het woord loopt als een rode draad door de hele Leermeesterdag. Allereerst wordt de dag geopend door Marco Agema (voorheen Friet van Piet), die zijn visie deelt op de Snackbar van de Toekomst, waar verantwoord snacken de boventoon voert.

Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op een duurzaam werkklimaat en andere uitdagingen waar de horeca, en haar Leermeesters, mee te maken heeft.

Ook is er tijdens de Leermeesterdag veel ruimte voor inspiratie, ervaren en het proeven van mooie gerechten uit de regio. Zo bereidt Steven Kleijn Nijenhuis, kok bij restaurant Onder de Linden, een sterrengerecht met waddenvarken, geeft oud-student – en winnaar Noorderpoort Jaarprijs 2018 – Pascal du Pree een workshop over fermenteren en neemt Tim Starrenburg van Hanos de bezoekers mee in nieuwe trends en producten die op de markt te vinden zijn.

Over Leermeesters

De leermeester is vergelijkbaar met een stagebegeleider. Het concept komt voort uit de gildestructuur waarin de oude meester zijn kennis overdraagt aan zijn knecht/leerling. De student gaat van leermeester naar leermeester om zich alle vaardigheden en know-how die een leermeester heeft, eigen te maken.