Pand Pullman Eindhoven Cocagne verkocht voor 58 miljoen

Pand Pullman Eindhoven Cocagne verkocht voor 58 miljoen

Het gebouw waar hotel Pullman Eindhoven Cocagne in huist, is voor 58 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Quote-500 lid Edward Hollander, een geboren Eindhovenaar, nam het over van een Luxemburgs vastgoedfonds. Voor het Accorhotel verandert er weinig, het langdurig huurcontract is meegegaan naar de nieuwe eigenaar.

Pullman Eindhoven Cocagne telt 320 kamers, waarmee de prijs per kamer die Hollander betaalt, neerkomt op €181.300.

Hollander neemt het hotelpand voor 58 miljoen euro over van Aina Hospitality Fund, een vastgoedfonds in Luxemburg. Aina op haar beurt kocht het hotel in 2016.

Hollander, opgenomen in de Quote-500, koopt het gebouw met zijn bedrijf Cantera. De eigenaar woont inmiddels in Valkenswaard, maar is geboren in Eindhoven.

Voor het hotel van de Accor Group verandert er niet veel, laat manager Marieke Lamberts weten. Zij vindt het wel 'ontzettend leuk’ dat de nieuwe eigenaar een bedrijf met roots in Eindhoven is, zegt ze tegen het Eindhovens Dagblad. 'Het is wel gek dat we elkaar, door de coronacrisis, nog niet live ontmoet hebben.'

De verkoop van Pullman Cocagne is de tweede grote hotelvastgoeddeal in een halfjaar. Eind 2019 werd het gebouw van Holiday Inn Eindhoven al verkocht voor 40 miljoen euro.