Algarve introduceert Clean & Safe-certificaat voor toerisme

Algarve introduceert Clean & Safe-certificaat voor toerisme

Het Algarve Tourism Bureau werkt - samen met Turismo de Portugal - aan het herstel van het toerisme door nieuwe protocollen te ontwikkelen om de veiligheid van werknemers en gasten te garanderen.

Vanaf nu kunnen alle toeristische bedrijven en reisbureaus, die geregistreerd zijn bij de Nationale Dienst voor Toerisme van Portugal (ANT) het ‘Clean & Safe’ certificaat aanvragen.

Turismo de Portugal creëert dit keurmerk om een veiligheidsgarantie te geven en vertrouwen te scheppen in toeristische activiteiten. Deze voldoen aan alle hygiëne-eisen die door de Portugese autoriteiten zijn afgekondigd ter preventie van Covid-19 en andere infecties. Daarnaast wil de organisatie Portugal promoten als een veilige bestemming, wat het vertrouwen van degenen die het land bezoeken versterkt.

Het gratis certificaat geldt voor een periode van één jaar en vereist de implementatie van een intern protocol op basis van de aanbevelingen van het Portugese directoraat-generaal van Volksgezondheid. Bedrijven die dit Clean & Safe-certificaat hebben, zorgen voor de nodige sanitaire voorzieningen om besmettingsrisico's te voorkomen en garanderen het veilig uitvoeren van toeristische activiteiten. Turismo de Portugal zal, in coördinatie met de bevoegde instanties, audits uitvoeren bij bedrijven die zich aansluiten bij dit Clean & Safe-initiatief.

Andere aanvullende maatregelen

Het uiteindelijke doel van deze maatregel is het versterken van de veiligheid op de bestemming, evenals het vertrouwen van de toerist. Andere initiatieven en maatregelen worden momenteel bestudeerd en zullen in de loop van de tijd worden toegevoegd.

Zo werkt het Algarve Tourism Bureau momenteel aan een 'Good Practices - Covid Free' gids waarin alle specifieke maatregelen worden verzameld die door onder andere hotels, restaurants, jachthavens, stranden, golfbanen, campings, autoverhuurbedrijven, reisbureaus en touroperators kunnen worden genomen. De gids wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenten, de gezondheidsautoriteiten, de veiligheidsdiensten en de instanties die belast zijn met het toezicht op de activiteit.

Voorzitter van de Raad voor Toerisme van de Algarve, João Fernandes: 'Wij leveren in samenspraak met de Portugese toeristische autoriteiten grote inspanningen om actieprogramma's uit te voeren, die de veiligheid op onze bestemming garanderen en het herstel van de toeristische sector mogelijk maken. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van alle noodzakelijke maatregelen, met als uiteindelijk doel de veiligheid en het vertrouwen in de bestemming te versterken.'

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.