Doorstart voor failliet horeca uitzendbureau Mise en Place

Doorstart voor failliet horeca uitzendbureau Mise en Place

Het in april 2020 failliet verklaarde horeca uitzendbureau Mise en Place maakt een doorstart. Mise en Place leverde 25 jaar medewerkers aan horecabedrijven.

De reden voor het faillissement van Mise en Place is de coronacrisis die de vraag naar de medewerkers volledig stil legde. Oprichters van het bedrijf, Charles van Goch en Hubert Ummels, vroegen het faillissement zelf aan.

De Nieuwe Lichting Groep

De Nederlandse activiteiten van Mise en Place maken een doorstart bij  De Nieuwe Lichting Groep BV (DNL), dit bedrijf heeft al de labels XL Studenten Uitzendbureau, Studentalent, Uitzendbureau Linq, Melon Media (Zoekbijbaan.nl, Stagemotor.nl en Startersbanen.nl)en Grace + James.

DNL werkt al ruim 10 jaar met Hotel Okura en Amsterdam Rai. Met curator Mairijke Schmitz is overeenstemming bereikt over de doorstart. Algemeen directeur van DNL laat aan Misset Horeca weten dat de koop de Nederlandse activiteiten betreft, zonder personeel en ook zonder de merknaam Mise en Place. Over een overnamesom doet Geerdink geen uitspraken.

'Wij hebben een akkoord bereikt met de curator zonder de overname van personeel. Maar we zijn nu met zowel het kantoorpersoneel als de uitzendkrachten in gesprek. Het gaat om ongeveer 130 kantoor-medewerkers. En we hebben zeker werk voor een deel van hen, maar niet voor allemaal. Datzelfde geldt voor de uitzendkrachten.'

Geerdink noemt het een 'spannende' doorstart gezien de crisis waarin de horeca zich momenteel bevindt. 'We hebben vertrouwen in de toekomst. Hospitality studenten kunnen ook in andere branches aan de slag. We zien nu bijvoorbeeld dat ze worden ingezet als 'corona officers' om mensen wegwijs te maken in de 1,5 meter-kantoren. Er is dus wel werk, maar het zal zeker niet altijd in de horeca zijn. Gelukkig zien we - net als bij horecaondernemers - ook bij studenten nu heel veel flexibiliteit en ook creativiteit.'

Mise en Place

Mise en Place, opgericht in 1994, is specialist in uitzenden binnen de horeca- en gastvrijheidsbranche. Door de coronacrisis heeft Mise en Place na ruim 25 jaar haar faillissement moeten aanvragen. De Nieuwe Lichting Groep zet exclusief de activiteiten van Mise en Place voort.

Door deze doorstart behoort De Nieuwe Lichting Groep tot de grootste studenten uitzenders in Nederland en verstevigt zij tevens haar positie binnen de hospitalitybranche. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen de uitzendbranche. Door middel van deze doorstart wordt ook de landelijke dekking van DNL Groep versterkt.

De algemeen directeur van DNL Evert Geerdink is verheugd met deze doorstart.

160 vaste werknemers

Mise en Place ontstond in 1994 als een studentengrap op de hotelschool in Maastricht, maar ontwikkelde zich tot een toonaangevende marktleider in Nederland, België en Duitsland met 160 vaste werknemers en ongeveer 3500 uitzendkrachten.

Verleden jaar boekte Mise en Place een omzet van 80 miljoen euro en maakte het 1,5 miljoen euro winst. Toen de horeca stil werd gelegd werden medewerkers geplaatst bij dc’s en supermarkten om te pogen het bedrijf overeind te houden.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.