My Truong en Liz Barents: leiding zwarte brigade Kasteel Heemstede

My Truong en Liz Barents: leiding zwarte brigade Kasteel Heemstede
My Truong en Liz Barents

De leiding van de bediening van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten komt in handen van twee vrouwen. My Truong - partner van chef-kok Ollie Schuiling -  is de maître en Liz Barents de sommelier van het restaurant.

My Truong - maître

Maitre My Truong is geboren en getogen in Duitsland en besloot voor haar studie een jaar te gaan werken bij sterrenrestaurant La Vie*** in Osnabrück. Werken in de topgastronomie bleek haar roeping. Ook tijdens haar studie bedrijfskunde werkte ze in de vakanties onder andere bij Igniv** in Bad Ragaz en Schloss Schauenstein*** in Fürstenau van Andreas Caminada in Zwitserland.

Na haar studie ging ze fulltime aan de slag bij Schloss Schauenstein. Hier leerde ze Ollie Schuiling kennen die er chef was. Het duo kwam recent terug naar Nederland waar Schuiling mede-eigenaar werd van het restaurant in Houten.

Liz Barents - sommelier

Liz Barents groeide op in het restaurant van haar ouders (Heerlyckheid in Deurne).Tijdens een wijnreis naar Portugal met haar ouders mocht ze meeproeven op een wijnproeverij. De wijnmaker was onder de indruk van haar talent om te benoemen wat ze proefde en merkte op dat ze een goede sommelier zou kunnen worden.

Liz volgde toonaangevende opleidingen op het gebied van wijn en is ook nu nog druk bezig om haar kennis te verdiepen. Ze werkte eerder bij La Provence*, de Treeswijkhoeve** en Zarzo* en ontving in 2017 de Nationale Hennessy gastvrijheidsprijs. Ze werkt sinds oktober 2019 bij Restaurant Kasteel Heemstede.

Koen van der Plas

Na het vertrek van Koen van der Plas sturen Truong e Barents de zwarte brigade van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten aan. Beiden waren op dat moment al werkzaam voor het restaurant.

Ollie Schuiling

Chef-kok Ollie Schuiling is blij met zijn team: ‘Ik vind het geweldig om deze uitdaging samen met hen aan te gaan en weet zeker dat de ontvangst en de bediening van onze gasten hiermee in heel kundige handen zijn.’

Kasteel Heemstede Restaurant

Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimten en de ontspannen sfeer van deze historische buitenplaats maken het tot een gewilde plek. Het restaurant is bekroond met 17 punten in de restaurantgids GaultMillau.