Dennis Rats winnaar #Katsuhero challenge

Dennis Rats winnaar #Katsuhero challenge

De jury van de #Katsuhero challenge - onder leiding van Schilo van Coevorden en Mark Vaessen - heeft donderdag 11 juni bekend gemaakt dat Dennis Rats de winnaar is van de kookchallenge #Katsuhero.

De #Katsuhero challenge werd georganiseerd door Nice To Meat, Yama Food, Ofyr Nederland en het Gastronomisch Gilde. De social media competitie startte met een online webinar voor scholieren en uitleg over de echte Katsu, wat ook wel bekend staat als de Japanse panko kip. Daarna startte de wedstrijd: het creëren van een eigen Katsu Sando Sandwich. Met meer dan 145 inzendingen noemt de organisatie het een zeer succesvolle challenge.

De jury

Ieder jurylid mocht zijn eigen favoriet aanwijzen. Uit die vier werd de winnaar gekozen. Mark Vaessen van OKU Hotels, was het meest enthousiast over de creatie van Dennis Rats. Chef-kok Schilo van Coevorden nomineerde de creatie van Tjitze van der Dam (voormalig chef QO Hotel), Chih Sung Ma, van Yama food, nomineerde Sophie Harmsen (leerling Cas spijkers academie) en Mikel Pouw van Nice to Meat koos Tijn van Es als finalist.

Winnaar

Vaessen: 'De uitvoering van Dennis was mooi clean. Het simpel houden van de sandwich – op de Japanse wijze – brood, saus en quisson. Met meer dan 1100 likes steek hij er met kop en schouders bovenuit en wint hij de challenge.' Dennis Rats:  ' Met deze creatie meedoen vond ik al super gaaf en om dan ook nog eens te winnen.' Hij won onder meer een Ofy barbecue.