Roompot-parken verkocht aan investeringsmaatschappij KKR

Roompot-parken verkocht aan investeringsmaatschappij KKR

Investeringsmaatschappij KKR neemt Roompot Group over van het Europese private-equitybedrijf PAI Partners. Roompot Group is marktleider in Nederland, in totaal heeft de groep 150 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Roompot werd in 1965 opgericht in Zeeland en heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een toonaangevende aanbieder van vakantieparken in Europa. Het is de tweede grootste aanbieder van vakantieparken in Europa en marktleider in Nederland.

Het bedrijf bezit en baat rechtstreeks 33 vakantieparken uit in Nederland, Duitsland en België en staat in voor de verhuur- en distributieactiviteiten van meer dan 100 parken waarmee het een exclusieve samenwerking heeft. In totaal vallen 150 parken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Denemarken onder de groep.

PAI zette Roompot vorig jaar al in de etalage. De Franse investeringsmaatschappij wilde naar verluidt een miljard euro voor het recreatiebedrijf hebben. Ook al B&B Hotels zette PAI vorig jaar te koop, voor 1,9 miljard euro. In 2016 kocht PAI zowel Roompot als B&B Hotels.

KKR en Roompot

KKR zal het huidige managementteam van Roompot blijven ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de groep. De structurele trend dat mensen dichterbij reizen is een ondersteunde drijfveer voor de investering.

KKR (Kohlberg Kravis Roberts) was eerder in Nederland eigenaar van onder meer Hema en Bilderberg. Die laatste werd in 2017 verkocht aan een consortium van Singaporese en Duitse investeerders.

Jurgen van Cutsem, ceo van Roompot Group: ‘Bij deze verandering van eigenaar danken we PAI, dat sinds 2016 een grote ondersteunende partner voor ons team is geweest, en verwelkomen we KKR in de volgende stap die we met het bedrijf zetten. We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en van onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd en dat een solide basis vormt voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau.’

Daan Knottenbelt, partner en hoofd van de Benelux regio bij KKR, zegt: 'Roompot is al een leidende speler in de regio met een best-in-class managementteam en een sterk recent trackrecord. We zien een aanzienlijk groeipotentieel in de verdere sterke evolutie van de activiteiten van Roompot als ontwikkelaar van vakantieparken.’

Joerg Metzner, directeur bij KKR, voegt hieraan toe: 'We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de gefragmenteerde Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij ons bredere investering in de recreatiemarkt.’