Starbucks gaat bezorgen via Uber Eats

Starbucks gaat bezorgen via Uber Eats

Starbucks gaat haar koffies thuis bezorgen en werkt hiervoor samen met Uber Eats. De samenwerking start in vier grote steden. Het thuiswerken is volgens de koffieketen een 'blijvertje.'

Volgens Starbucks wordt thuis werken – iets dat veel mensen nu doen vanwege corona – ook een stuk leuker met een latte, frappuccino, blonde, frozen icea tea of een snack - afgeleverd door Uber Eats. De keten zal daarnaast -al wordt daar niet over gerept in de persverklaring – veel reizigers, kantoorpersoneel en studenten missen in haar zaken in binnensteden en op stations.

Starbucks thuis in vier grote steden

Starbucks start met thuisbezorgen op 24 juni 2020 in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In de eerste week worden geen bezorgkosten gerekend en het proces verloopt contactloos. Starbucks is niet de eerste keten die gaat bezorgen via Uber. McDonald's, Subway, Bagels & Beans en KFC zijn de koffieketen al voorgegaan.

Speciale verpakking

Starbucks heeft speciale verpakkingen ontwikkeld zodat zowel warme, als koude items worden geleverd met dezelfde kwaliteit als in de winkels.

Alice Theunissen, general manager Starbucks Nederland: ‘We vinden het geweldig om de Starbucks-ervaring naar onze klanten toe te brengen. Niet alleen zodat ze kunnen genieten van de dranken die door onze barista's worden gemaakt, maar ook door het aanbieden van zoete en hartige snacks. We zijn blij dat we kunnen samenwerken met Uber Eats. Het is duidelijk dat thuiswerken een blijvertje is, en we hopen dat deze samenwerking mensen een boost zal geven in deze ongekende tijden.’

Starten met zes filialen

De launch van Starbucks op het Uber Eats platform start met zes winkels. Met het Uber Eats platform kunnen klanten meekijken via de mobiele app, waar ze de voortgang en locatie van hun bestelling kunnen zien.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!