Hotel-restaurant De Maasparel in Arcen opent zes suites in Maasparel Next Door

Hotel-restaurant De Maasparel in Arcen opent zes suites in Maasparel Next Door
Foto: Stefani Buijsman

Hotel-restaurant De Maasparel in Arcen opende afgelopen weekend zes luxe Maassuites in Maasparel Next Door. Met deze uitbreiding is het bedrijf klaar voor de vierde generatie Peters.

In het pand waar oma Dien tot haar overlijden elk seizoen duizenden kilo’s asperges schilde, bevindt zich nu Maasparel Next Door, het luxe zusje van hotel-restaurant De Maasparel. Afgelopen winter en voorjaar werd het pand rigoureus verbouwd. Het resultaat: zes ruime, stijlvol ingerichte en van alle gemakken voorziene Maassuites met elk een eigen privé terras of balkon aan de Maas.

‘Twee jaar geleden hebben alle kamers van De Maasparel een complete restyling gehad’, vertelt eigenaar-directeur Ger Peters. ‘Gasten hebben daar nu de keuze uit kamers met een Maas-, natuur-, of Hertog Jan thema. Vooral gasten die de Hertog Jan brouwerij bezoeken, vinden het geweldig dat ze bij ons in een Hertog Jan kamer kunnen overnachten.’

Het enige wat Peters na deze renovatie naar eigen zeggen miste, waren kamers met uitzicht op de Maas. ‘Omdat het huis van oma Dien ons eigendom is, ontstond het idee om dit pand te gebruiken voor de realisatie van een luxe boutique hotel.’

Nadat de gemeente Venlo groen licht voor de plannen gaf, is met de verbouwing begonnen. ‘De coronacrisis heeft de werkzaamheden ongeveer met een maand vertraagd, maar na een flinke eindspurt konden we dit weekend de eerste gasten ontvangen in Maasparel Next Door.’

Foto: Stefani Buijsman

Nieuw segment

De zes luxe designkamers met uitzicht op de Maas zijn niet alleen een mooie aanvulling op de bestaande kamers, ze voegen ook een nieuw segment toe aan het verblijfstoerisme in de regio.

Met de nieuwe Next Door Maassuites telt De Maasparel nu 30 kamers. Alle gasten maken gebruik van de parking, de receptie en het restaurant van De Maasparel. Het ontbijt wordt in de tuinserre geserveerd. Peters: ‘Vorig jaar hebben we het restaurant opnieuw ingericht en sinds afgelopen najaar is Harold Kok onze nieuwe chef-kok. Hierdoor heeft ook ons restaurant een nieuwe impuls gekregen.’

Vierde generatie

Met de uitbreiding met Maasparel Next Door is De Maasparel klaar voor de toekomst, meent Peters. ‘Ik vind het prachtig hoe ons familiebedrijf zich steeds opnieuw blijft ontwikkelen. Onze zoons Lennart en Gerwin nemen het stokje nu geleidelijk van mij en mijn vrouw Leonie over. Daarmee is de vierde generatie Peters aan zet. Het maakt me trots dat zij in kunnen stappen in een gezond en modern bedrijf.’