De Maaskantine opent als overdekt buitenrestaurant met uitzicht op de Maas

De Maaskantine opent als overdekt buitenrestaurant met uitzicht op de Maas

De Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks openen de Maaskantine, een nieuw overdekt buitenrestaurant aan het water in Rotterdam-Oost.

Van het uitzicht op de Rotterdamse Maas, tot de cocktails en de menukaart: de Maaskantine moet de plek aan de Maas zijn waar gasten spontaan het gevoel krijgen alsof ze op vakantie zijn. Deze sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo, die de pop-up plek een Zuid-Amerikaanse uitstraling heeft gegeven. Op de kaart staat cajun/creoolse bbq- gerechten zoals Sweet Potato Waffles, Blueberry Ribs en Louisiana Crawfish van chef-kok Nathan Meyer. De cocktailkaart is bedacht in samenwerking met The Rumah, met daarop cocktails als Soupe du Jour tot The Rum Smugde.

Ondernemen in coronatijd

De MaaskantineEen nieuwe zaak openen in de coronacrisis is best een risico. Eigenaren Ruben Venema en Tjeerd Hendriks weten, met breakfast-diner spot By Jarmusch en WES op hun naam, echter wat werkt én niet werkt in de stad. Hendriks: 'De Maaskantine is nét iets anders dan we gewend zijn in Rotterdam en biedt daarmee een ander perspectief op de stad.'

Venema: 'We hebben de rest van het concept voor 2021 zelfs al uitgedacht en dit wordt volgend voorjaar geïmplementeerd. We kunnen in ieder geval verklappen dat we een dakterras en strandje krijgen en we gaan een hele binnenruimte creëren.'

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.