Albert Adrià sluit tijdelijk al zijn restaurants om corona

Albert Adrià sluit tijdelijk al zijn restaurants om corona

Albert Adrià sluit tijdelijk al zijn restaurants om corona. De topkok heeft een gastronomisch imperium in het Spaanse Barcelona met vijf restaurants waarvan vier met een Michelinster; Tickets, Pakta, Enigma, en Hoja Santo.

De restaurants die vallen onder de naam El Barri worden omschreven als 'een gastronomisch pretpark met gedifferentieerde concepten in dezelfde buurt.' Op de website staat dat de restaurants zijn gesloten tot nader order met daarbij een korte verontschuldiging.

Op social media meldde Adrià eerder dat de restaurants tijdelijk zijn gesloten vanwege het virus dat de wereld in zijn greep houdt. De restaurants gaan geleidelijk weer open als de gezondheidssituatie verbetert, zo meldt de eigenaar. De Spaanse media spreekt echter van een deuk in het rijk door de afwezigheid van toeristen.

Tijdelijke sluitingen toprestaurants

In Spanje moesten eerder zowel het toprestaurant El Celler de Can Roca als DiverXo sluiten vanwege met corona besmette personeelsleden.

Adrià verwierf samen met zijn broer Ferran faam met restaurant El Bulli, wat later werd getransformeerd in kenniscentrum elBulli 1846 dat vanaf 2022 volledig de deuren geopend moet hebben. Inmiddels is al sprake van een 'zachte opening'. Topchefs Ferran en Albert Adria sloten in 2011 de deuren van het driesterrenrestaurant El Bulli. El Bulli was slechts zes maanden per jaar open. De andere helft van het jaar werkte Ferran Adria in een peperduur kooklaboratorium in Barcelona aan nieuwe creaties voor de menukaart. Hij werkte toen al aan een kenniscentrum dat een broedplaats moest worden voor ‘free thinking and kicking ‘ wat betreft voedsel en koken.