Best Burger Benelux gaat door, dit zijn de deelnemers

Best Burger Benelux gaat door, dit zijn de deelnemers

The Best Burger Benelux competitie in het MECC Maastricht gaat door. Tien hamburgergiganten gaan op 13 oktober live de strijd aan. 'Het wordt spectaculair', belooft Bart Mentink van LA Streetfood.

De competitie zou plaatsvinden tijdens de BBB Maastricht. Die beurs is vanwege corona naar volgend jaar verplaatst. Toch gaat de hamburger battle wél door in het MECC Maastricht. Er zijn tien deelnemers: zeven uit Nederland en drie uit België.

Vlees en plantaardig

Er zijn twee categorieën met elk vijf deelnemers: meat-based en plant-based. De kandidaten krijgen dertig minuten de tijd om vijf dezelfde burgers uit te serveren aan de vakjury onder leiding van Pierre Wind. De burgers worden beoordeeld op het samenspel van smaken, creativiteit, originaliteit, uitstraling, het uitserveren en de presentatie. De wedstrijd vindt plaats in twee opeenvolgende shifts waarna volgens de organisatie ‘spectaculaire prijsuitreikingen’ plaatsvinden.

Veel prijzen

De winnaars uit beide categorieën mogen een gouden LA Trofee mee naar huis nemen en ontvangen €750 aan LA Streetfood-producten, vrij te besteden. Andere prijzen zijn de zilveren LA Trofee, een verzorgde reis en luxe overnachting op het Ballymaloe Estate in Cork, Ireland, twee keer een pallet nacho chips van Pablo’s Choice, een Nachos warmer van Pablo’s Choice, een assortimentspakket Irish Burger Relishes Ballymaloe en 10.000 servetten met eigen logo van HorecaLab.

Podium voor ondernemers

‘Horecaondernemers die zichzelf onderscheiden verdienen een podium, juist nu. En dat podium geven wij graag’, aldus Bart Mentink van LA Streetfood, dat samen met MECC Maastricht de competitie organiseert. Na een strenge selectie van onafhankelijke secret guests bij Nederlandse en Belgische horecabedrijven zijn tien kandidaten overgebleven. Mentink: ‘Het niveau is echt hoog.’

De deelnemers van The Best Burger Benelux

Plant:

  • Vitam Catering Bovag, Bunnink
  • Rococo, Velsen Zuid
  • Pistache Streetfood, Valkenburg
  • Dr. Plant, Leeuwarden
  • De Daltons, Voorthuizen

Meat:

  • La Chapelle, Genk
  • Het Spaans Huis, Tervuren
  • Ter Marsch & Co, Amsterdam
  • Socal Kitchen, Wevelgem
  • M’n Zusje, Drachten

De jury bestaat uit Pierre Wind (voorzitter), Alexandra Dirand (Exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group)