Breda Group start broodjesconcept voor bezorgen en afhaal: Paindemie

Breda Group start broodjesconcept voor bezorgen en afhaal: Paindemie

Met onder meer broodjes  Paindemie Burger en The G.O.A.T. Burger, start The Breda Group in Amsterdam een nieuwe bezorg- en afhaalservice voor broodjes: Paindemie. Vrijdag 16 oktober vindt de lancering plaats vanuit restaurant Maris Piper.

Nu de lockdown van de horeca weer een feit is, start The Breda Group, van onder meer de restaurants Maris Piper, Guts en Breda een nieuw concept: Paindemie. Broodjes voor afhaal of bezorgen.

In het kader van 'Goatober' is de G.O.A.T. Burger ontwikkeld. Een initiatief om te laten zien dat geitenvlees lekker, ethisch en duurzaam is.

Het doel is om geitenvlees mainstream te maken, waardoor geiten die worden geboren in de zuivelindustrie terechtkomen in het voedselsysteem in plaats te worden verspild.

De mannelijke nakomelingen van de geit produceren duidelijk geen melk en vormen daarom een dilemma voor melkveehouders. 'De burgers van onze broodjes worden gemaakt van Nederlands geitenvlees.'

Dat is lekker, maar wordt weinig gegeten in Nederland. Door dit vlees te kiezen, gaan we voedselverspilling tegen en kunnen we meewerken aan het populair maken van geitenvlees', aldus Guillaume de Beer, executive chef van The Breda Group.

Paindemie voorlopig alleen afhalen of via Deliveroo

'We zijn al een tijd bezig met een broodjesconcept. Na veel piekeren en testen hebben we samen met ons team en Bakkerij Kaandorp het Franse toastbrood weten na te maken, zoals ik het ken uit mijn jeugd.

Guillaume de Beer, Paindemie
Guillaume de Beer

Zo wordt de Paindemie Burger getoast in een tostiklem tot een ‘tostiburger’, zoals de in Amerika populaire ‘patty melt’, en wordt de patty (het vlees) gebakken in ossenwit. Daarnaast zijn alle toppings huisgemaakt, van ingelegde augurken tot aan de mosterd en ketchup.

Voorlopig is Paindemie voor thuisbezorging alleen te bestellen via Deliveroo, vanuit Maris Piper in de Pijp. Ook afhalen op locatie bij het restaurant is mogelijk. Binnenkort ook vanuit Restaurant Breda en Restaurant Guts te verkrijgen.