Gratis om- en bijscholing voor personeel partycateraars

Gratis om- en bijscholing voor personeel partycateraars

Ondernemers die aanspraak (willen) maken op de NOW-3 regeling hebben de verplichting zich in te spannen om hun vaste medewerkers te laten bij- en omscholen. Voor party- en eventcateraars is hier nu een concrete regeling voor afgesproken. Per omgeschoold personeelslid wordt €1000,- vergoed.

Nu de coronacrisis langer en langer duurt worden de voorwaarden die aan de steunpakketten voor ondernemers worden gesteld ook strenger. Eén van de belangrijkste verplichtingen die werknemers in horeca en catering inmiddels opgelegd hebben gekregen is dat er actief moet worden meegewerkt aan de om- en bijscholing van hun vaste medewerkers.

Speciaal pakket opleidingen

Op initiatief van EuroPort Business School is er een speciaal pakket opleidingen samengesteld, op zowel MBO- als HBO-niveau, waar de party- en eventcateraars die zijn aangesloten bij Once als eerste gebruik van kunnen maken. Voor ieder personeelslid dat zij op deze manier laten om- en bijscholen krijgen zij €1000,- vergoed. Wat in de praktijk betekent dat het kosteloos is.

Meer tijd

Once-voorzitter Michiel Meier Mattern zegt dat het een unieke kans is voor zijn leden die nog geen afscheid willen of kunnen nemen van hun vaste mensen. ‘Als je de voor de keuze staat, afscheid nemen van je mensen of ze behouden en te laten bijscholen dan is dit een mooie oplossing. Je kunt spreken van een geluk bij een ongeluk. De laatste jaren was het vaak zo druk dat er zeker voor koks nauwelijks tijd was voor bijscholing. Nu de meeste vaste mensen thuis zitten is die tijd er wel. Zo kan een chef zich nu bijvoorbeeld laten bijscholen op het gebied van menu- en keukenengineering. Of keukenmanagement.’ De opleidingen die worden aangeboden in het kader van ‘Nederland leert door’ zijn gecertificeerd en ook in deeltijd te volgen.

Aanmelden voor 3 november

Once-leden die hun personeel willen motiveren zich aan te melden moeten er wel snel bij zijn. Uiterlijk 3 november moeten de aanvragen binnen zijn. Ook aspirant-leden van Once komen voor de trainingen in aanmerkingen. Er is in totaal een pot van €2 miljoen beschikbaar wat in de praktijk neerkomt op 2000 opleidingsplaatsen.

De eerste opleidingen zullen naar verwachting begin 2021 van start gaan.