Sterrestaurant De Loohoeve gaat landelijk menu's bezorgen

Sterrestaurant De Loohoeve gaat landelijk menu's bezorgen

Marleen en Jeroen Brouwer van sterrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo laten hun maaltijden vanaf komend weekend landelijk bezorgen.

‘Wij mogen vanwege onze 12 hotelkamers ons restaurant nu nog open houden voor 24 gasten. Maar je weet niet of de coronamaatregelen nog strenger worden. Door landelijk te gaan bezorgen willen we onze service uitbreiden en meer verkopen,’ laat Marleen Brouwer weten aan Misset Horeca.

Voor het bezorgen is samenwerking gezocht met een bedrijf dat doet in gekoeld transport. ‘Soms komen gasten uit het westen naar Schoonloo gereden om hun maaltijden op te halen. Met deze service komen wij ze tegemoet.' De bezorgkosten bedragen 15 euro per bestelling.

‘We zijn er echt niet op uit om gasten van onze collega’s elders in het land af te pakken. Een week heeft zeven dagen en mensen willen thuis toch ook variëren? Veel van onze gasten komen normaal gesproken vanuit het hele land naar ons toe. Helaas kan dat nu niet omdat alleen gasten die ook een kamer boeken mogen blijven dineren.’

De Loohoeve bezorgt door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Bestellers krijgen op de dag van levering een track & trace code toegestuurd waarmee ze kunnen zien hoe laat de bestelling afgeleverd wordt.

Gasten moeten woensdag voor 16 uur bestellen om hun menu’s vrijdag of zaterdag gekoeld thuis te ontvangen. Mensen uit de regio Schoonloo kunnen ook maaltijden afhalen bij Marleen en Jeroen Brouwer.

'Eén team, één taak'

Bang dat het ondernemerspaar de toeloop niet aankan, zijn ze niet. ‘De Loohoeve is groot genoeg. Zeker nu we maar 24 gasten in het restaurant mogen ontvangen. Als het stormloopt kunnen we een deel van het restaurant als inpakruimte inrichten. We doen natuurlijk wel een beroep op al onze medewerkers. Dat betekent dat de schoonmakers ook helpen inpakken en dat de sommelier ook tasjes klaar zet. We zijn één team, met één taak. Iedereen draagt daar aan bij om door deze crisis te komen.’

Ron Blaauw

Naast De Loohoeve bezorgt ook Ron Blaauw landelijk. Hij werkt hiervoor samen met Dinerbox.nu. Voor Amsterdam en omgeving werkt hij samen met Thuis uit Eten en Deliveroo. Gasten kunnen bij Blaauw rijsttafels bestellen en drie varianten  Nasi Rames (vlees, vis of vegetarisch).

De Nederlanden

De Nederlanden werkt voor een landelijke dekking samen met De Lindenhoff in Baambrugge. Via deze leverancier wordt het menu van chef Wilco Berends ook door heel Nederland gekoeld geleverd.