Nico Boreas: gastchef bij Hotel Merici in Sittard

Nico Boreas: gastchef bij Hotel Merici in Sittard

Nico Boreas van tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond is een van de gastchefs van Hotel Merici in Sittard. Restaurant George's - het eigen restaurant van Merici - nodigt telkens voor een maand chefs uit om er te koken.

Nico Boreas is in november de gastchef in de keuken van Joël Reintjens, de echte chef van het hotel Merici Sittard en restaurant George’s. Reintjens komt uit de keuken van Toine Hermsen.

Gasten kunnen voor €249 per persoon een all inclusive-arrangement boeken bij Merici in Sittard. Dit omvat een vijfgangendiner met alles erop en eraan én een overnachting inclusief ontbijt.

Nico Boreas is de hele maand november, van woensdag tot en met zaterdag, te gast in restaurant George’s. Voor december - en eventueel de maanden daarna - zijn inmiddels diverse sterrenchefs in beeld, zo laat directeur Martin Hendricks weten.

Hotel Merici
Chef Joel Reintjens

Hotel Merici

Het viersterrenhotel Merici is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. Het wordt uitgebaat door Black Label Hotels van Martin Hendricks.

Hotel Merici Sittard
Hotel Merici Sittard

Hij is ook eigenaar van Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht en Black Label Hotel Valkenburg op het voormalig terrein van De Leeuw brouwerij.

Restaurant Sabero

Het eigen restaurant van Nico en Sonja Boreas - Sabero in Roermond - is op dit moment gesloten in verband met de coronacrisis.

Net zoals alle restaurants die geen onderdeel zijn van een hotel. Restaurant Georges mag dus wél gasten ontvangen, op de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze ook hotelgast zijn en blijven overnachten. Aan die eis kan Hotel Merici in Sittard voldoen.

‘Ons doel is om mensen die graag op hoog niveau uit eten gaan op deze manier een stukje culinair plezier te geven’, zegt directeur Martin Hendricks van Black Label Hotels, de hotelgroep waarvan het eerder dit jaar geopende Hotel Merici deel uitmaakt. ‘Uit geluiden die ons bereiken, maken wij op dat er veel belangstelling voor is.’

Meerdere chefs gaan koken in Sittard

Nico Boreas is de hele maand november, van woensdag tot en met zaterdag, te gast in George’s.

Voor december - en eventueel de maanden daarna - zijn inmiddels diverse sterrenchefs in beeld. ‘De gesprekken lopen’, zegt Hendricks. ‘Diverse andere 'grote namen' hebben al te kennen gegeven dat ze het leuk vinden om aan de formule 'Chef Joël Invites mee te werken.’

‘Vergeet niet dat de meeste chefs er erg naar uitkijken om weer achter de pannen te staan en hun gasten te verwennen. Voor een jong hotel als dat van ons is de formule een mogelijkheid om in deze economisch zware tijden toch een beetje door te kunnen blijven draaien. Bovendien kunnen mensen zo op een aantrekkelijke manier kennismaken met ons hotel.’