Bib-Gourmand restaurant Puur krijgt andere eigenaar

Bib-Gourmand restaurant Puur krijgt andere eigenaar
Sarah Norris, Stijn Hinke en Tessie de Jong.

Restaurant Puur in Berg en Dal waarvan afgelopen zomer mede-eigenaar en chef Maarten de Jong (40) overleed, krijgt een andere eigenaar. Tessie de Jong laat weten dat Puur een droom was van haar en Maarten. 'Die droom is niet meer compleet zonder Maarten.'

Tessie de Jong heeft in Stijn Hinke en Sarah Norris opvolgers gevonden voor Restaurant Puur in Berg en Dal. Vanaf 11 januari 2021 exploiteert dit duo het restaurant annex wijnbar aan de Zevenheuvelenweg.

Stijn Hinke werkt sinds februari als gastheer en sommelier bij Puur. Sarah Norris werkte bij Lime in Malden, exploiteerde eerder succesvol een restaurant en heeft haar sporen meer dan verdiend als sommelier en vinoloog.

Naast zakelijk partners zijn ze ook levenspartners. Een ondernemerskoppel dat weet waar ze aan begint. Hun voornemen is Puur Puur te laten blijven. Kleine gerechten met grote smaken, veel aandacht voor wijn-spijs combinaties, duurzaamheid en de ongedwongen eigentijdse huiskamersfeer.

Puur: Maarten en Tessie de Jong

Puur werd ruim twaalf jaar geleden opgezet door Maarten en Tessie de Jong. Samen startten ze ‘from scratch’ een uniek bedrijf dat grote bekendheid kreeg binnen én buiten regio Nijmegen. Ze sleepten een Bib Gourmand in de wacht en vermeldingen in de gidsen Gault Millau en de Lekker 500.

Afgelopen zomer overleed Maarten de Jong plotseling en echtgenote en zakenpartner Tessie vindt het nu tijd voor een volgende stap.

De Jong: ‘Vorig jaar winter concludeerden Maarten en ik dat we onze droom waargemaakt hadden. Puur stond, na jaren heel hard werken. We wilden nog een paar jaar knallen en dan zouden we emigreren naar Frankrijk om een Chambre d’hôtes te beginnen. We hadden zelfs al nagedacht over onze opvolging en, echt waar, Stijn en Sarah pasten in dat plaatje. Toen al. Zij hebben dezelfde visie op Puur als wij.’

'Veel gedenkwaardige momenten'

Maartens overlijden haalde de toekomstplannen hard onderuit. En hoewel Tessie rouwt, is ze ook vervuld van dankbaarheid en trots. ‘We hebben echt een geweldige tijd gehad,’ vertelt ze.

‘Gebuffeld, maar als ondernemer en mens ontzettend gegroeid. Op een bijzondere manier grote bijdragen geleverd aan gedenkwaardige momenten van veel mensen. We hadden het goed; met z’n tweeën, met medewerkers en met gasten. We zagen onze inspanningen bekroond. Bijvoorbeeld die ontlading toen we onverwacht die Bib Gourmand kregen. We stonden te springen op bed.’

Voor Tessie is de droom echter niet meer compleet zonder Maarten. ‘Technisch gezien kan het prima, dat is de afgelopen maanden wel gebleken. Puur heeft een geweldige keukenbrigade. Maar het was ons bedrijf, niet dat van mij alleen. Ik ben toe aan een nieuwe fase in mijn leven.’

Hoe die fase er precies uit gaat zien, moet ze nog ontdekken. Eerst staan de komende weken in het teken van afscheid nemen en overdragen. Hoe die weken er exact uit gaan zien, is door corona lastig te voorspellen.