Damiano Piacenza opent concept met restaurant, winkel en traiteur

Damiano Piacenza opent concept met restaurant, winkel en traiteur

Gastrovino La Liguria opent in het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen een concept met restaurant, winkel en traiteur.

Van de pastamachine waar de lasagnebladen, gevulde pasta en pasta in allerlei vormen vers uitrollen tot de grill waar verse vis uit de lokale haven, vlees en groenten worden bereid. De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria van ondernemer Damiano Piacenza is compleet ingericht om bezoekers te voorzien van een ultiem smakenpaillet in de winkel óf thuis.

De feilloze overloop van horeca in retail moet nog even op zich wachten tot de maatregelen het toelaten, maar iedereen die deze decembermaand thuis een feestelijke en culinaire twist wil geven, is nu al welkom in de winkel in het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen.

Optimale smaakbeleving

Gastrovino La Liguria

De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria is ingericht om gasten te voorzien van een optimale smaakbeleving. Je kunt hier ambachtelijke wijnen en Italiaanse delicatessen zowel proeven als meenemen en laten bezorgen aan huis. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lokale producten, zoals de historische Jacobus Toet Kaviaar en Royal Zalm. De gastheren, productspecialisten en wijnsommeliers staan gasten te woord om de kennis over internationale producten over te brengen.

Medeoprichter Damiano Piacenza: 'Gastrovino staat voor retail met een horecagedachte: alles wat je hier kunt proeven, kan je ook meenemen naar huis. We willen onze gasten zo goed en persoonlijk mogelijk van dienst zijn. Zo hebben we geen kassamedewerker, maar een gastheer. We voorzien gasten niet van producten, maar van een gastronomische beleving.'

Wijntap

Ontwerpster Ann Piacenza heeft in het verbouwde monumentale pand gebruik gemaakt van strandelementen, zoals koraalmarmer en de kleuren zeeblauw en mergelwit. De oude details van het pand, zoals de authentieke balken en de Italiaanse terrazzo vloer, geven de horecagelegenheid een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher is toch wel de wijntap waar gasten middels een speciale pas wijn kunnen tappen. Al met al is het de ideale plek waar men rustig kan proeven, winkelen, kook- en wijncursussen kan volgen en - als het weer mag - ook kan tafelen.

Gastrovino La LiguriaGastrovino La Liguria

Het is inmiddels drie jaar geleden dat La Liguria de strijd om de verkoop van het historische Sluiswachtershuis in Den Haag won. De beoogde koper moest een horecaondernemer zijn met een goed verhaal. De winnaars, tevens eigenaren, Damiano Piacenza, Chris Brosius, Winston van Eijkelenborg en Menno Lieuwens hebben hun droom inmiddels verwezenlijkt en verwelkomen gasten vanaf vandaag bij Gastrovino La Liguria in de haven van Scheveningen.