Verhage zoekt franchise echtpaar voor grote zaak in Zierikzee

Verhage zoekt franchise echtpaar voor grote zaak in Zierikzee
Foto: Peter Roek

Voor de vestiging in het centrum van Zierikzee is Verhage op zoek naar nieuwe franchisenemers. Het liefst wil de Verhage een echtpaar vinden die deze zaak samen kan runnen.

Verhage Zierikzee is een vrij nieuwe vestiging in een monumentaal herenhuis aan het Havenplein in het centrum van de Zeeuwse stad. De zaak heeft drie verdiepingen waarvan de bovenste een kinderspeelplaats is. Binnen is plek voor vijftig gasten en het overdekte terras biedt plek aan nog een vijftig gasten.

Papa-mamabedrijf

De vestiging opende in maart 2017 en werd in 2018 verbouwd. De zaak werd tot voor kort gerund door franchisenemer Patrick Boshamer. ‘Hij wilde graag stoppen omdat hij er niet helemaal kon aarden’, zegt Verhage-directeur Tom Bijl. ‘Het is een bewerkelijk bedrijf voor een jongeman met zijn hart in Rotterdam. Dit moet een papa-mama bedrijf worden met een goed stel medewerkers eromheen. We zoeken een plaatselijk echtpaar.’

Verhage

Verhage Zierikzee. Foto: Peter Roek.

Impact van corona

Volgens Bijl heeft corona niets te maken met de situatie in Zierikzee. Over het algemeen draait Verhage aardig goed in deze tijd, zo laat de directeur weten. ‘Over de hele groep moeten we dit jaar zo’n 10 procent omzet inleveren. Natuurlijk zitten daar winkels bij die hardere klappen krijgen. Dan heb ik het over hightrafficlocaties, bedrijven bij kantoren en toeristische locaties. Maar dat zijn vaak ook winkels met wat vet op de botten die wel een tik kunnen hebben. Door goed de kosten in de gaten te houden, hoeft het niet een probleem te zijn.’

Geen maaltijdbezorging

Opvallend is dat Verhage, ook tijdens de coronacrisis, niet aan maaltijdbezorging doet. ‘En dat wordt gedragen door alle ondernemers. We hoeven het niet te doen als noodgreep, we zijn goed ingesteld op afhaal. Wij doen veel met online bestellen en we hebben in de nieuwe winkel in Papendrecht en in Gouda een pick up point gecreëerd, zodat bezoekersstromen niet door elkaar lopen.’ Verhage Papendrecht opent dinsdag 3 november.