Lamb Weston/Meijer krijgt na 11 jaar nieuwe ceo

Lamb Weston/Meijer krijgt na 11 jaar nieuwe ceo

Fabrikant Lamb Weston/Meijer gaat in 2021 verder met een nieuwe topman. Marc Schroeder volgt vanaf 1 januari Bas Alblas op. De nieuwe ceo brengt veel kennis en ervaring met zich mee die volgens het bedrijf een aanwinst zijn.

Bas Alblas vertrekt op 1 november bij Lamb Weston/Meijer, na meer dan 11 jaar de aardappelgigant te hebben geleid. Volgens het bedrijf wil hij zich richten op nieuwe uitdagingen. Zijn opvolger brengt veel internationale ervaring met zich mee. Marc Schroeder is hij werkzaam geweest bij bedrijven als PepsiCo en Procter & Gamble. Hij heeft gewerkt en gewoond in Nederland, Rusland en de VS en meest recentelijk Zwitserland.

Leiderschap en persoonlijkheid

‘Gedurende zijn loopbaan heeft Marc allerlei verschillende functies bekleed die hem goed hebben voorbereid op deze functie’, laat Lamb Weston/Meijer weten. ‘Zijn brede expertise en zijn internationale ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten zullen een aanwinst zijn voor de LW/M-organisatie. Zijn sterke leiderschap en persoonlijkheid sluiten volgens de onderneming uitstekend aan bij de organisatie.’

Over Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston is een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten, die verkocht worden in meer dan 100 landen over de hele wereld. Lamb Weston / Meijer bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, en Rusland. Het bedrijf levert diepgevroren aardappelproducten zoals friet, Twisters, Potato Dippers en Connoisseur Fries aan klanten in foodservice, quick service en retail.

Het bedrijf beschikt over zes fabrieken in Europa: vier in Nederland, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. Daarnaast exploiteert Lamb Weston / Meijer de eerste fabriek voor friet in Rusland. Lamb Weston / Meijer biedt werk aan 1.400 mensen.