Snackbareigenaresse jaagt overvaller weg door met heet frituurvet te dreigen

Snackbareigenaresse jaagt overvaller weg door met heet frituurvet te dreigen

Big Snack Hilversum is zondag 5 juli voor de tweede keer dit jaar overvallen. De dader vluchtte zonder buit de zaak uit nadat de eigenaresse met heet frituurvet dreigde.

De gewapende man met een bivakmuts kwam rond 21.30 uur Big Snack Hilversum binnen en eiste geld. De eigenaresse ging daar niet in mee en dreigde direct een pan heet frituurvet over hem heen te gooien. Daarop rende de overvaller de zaak weer uit.

Eigenaresse zag vuurwapen niet

Tegen NH Nieuws zegt de eigenaresse dat ze niet wist dat de man een vuurwapen had. ‘Als ik het wel wist, was ik misschien niet gaan dreigen en hem weg gaan jagen. Maar ik heb het toch gedaan en het is gelukkig goed afgelopen.’

Dader snel gepakt

De 19-jarige man werd niet veel later opgepakt door de politie. Op het moment van de overval waren de eigenaresse en haar twee jonge kinderen in de snackbar aanwezig. Het gezin woont boven de zaak.

Derde overval op deze snackbar

Het is de tweede keer in 2020 dat Big Snack Hilversum is overvallen. Na de vorige keer, op 25 januari, zijn er camera’s opgehangen. In 2012 werd de zaak ook al eens overvallen, toen had de snackbar andere eigenaren.