Spare Rib Express ziet forse omzetgroei in eerste helft 2020

Spare Rib Express ziet forse omzetgroei in eerste helft 2020
Spare Rib Express to go in Doetinchem

Sinds de corona-uitbraak in Nederland laat de omzet van de Spare Rib Express een aanhoudende groei zien. Een groot deel daarvan is te danken aan nieuwe klanten, zegt het bezorgbedrijf.

In totaal is de landelijke omzet van de bestaande bezorgrestaurants van Spare Ribs Express met 31 procent gestegen (januari tot en met juni 2020 versus 2019). Eerder zag de formule de omzet van alle bestaande Spare Rib Express bezorgrestaurants al met 49 procent toenemen als direct resultaat van de quarantainemaatregelen.

Consumenten zoeken alternatief

‘Onze bezorgrestaurants mochten een flinke aanwas aan nieuwe klanten verwelkomen. Uit eten was niet meer mogelijk dus dan gaan consumenten toch op zoek naar alternatieven voor thuis’, aldus een woordvoerder Spare Rib Express.

Afhalen weer mogelijk

Ten tijden van de quarantaine maatregelen besloot te formule om de mogelijkheid tot afhalen tijdelijk uit te sluiten, om zo de gezondheidsrisico’s maximaal te beperken en het personeel meer ruimte te geven. Nu wordt afhalen in de winkellocaties weer mogelijk gemaakt.

Zo’n 35 vestigingen van Spare Rib Express hebben een winkellocaties met een afhaalfunctie, de helft van het totaal. Waar het bedrijf ooit begon als bezorgformule op bedrijventerreinen, krijgen alle nieuwe locaties ook een winkelfunctie. Vanwege corona accepteren de winkels alleen elektronische betalingen.