Horecazaak wordt tijdelijk omgetoverd tot yogahotspot

Corona dwingt horecaondernemers tot creativiteit. Daarom slaan Foodhallen Rotterdam en de Rotterdamse yogadocente Malou Zuur (LouZen) de handen ineen voor een sportieve samenwerking.

Op zondag 13 december vindt de lancering van deze samenwerking plaats en wordt de horecazaak omgetoverd tot yogahotspot. Malou Zuur (LouZen) geeft de les poweryoga, een krachtige en dynamische vorm van de sport. Na afloop van de work-out trakteert Foodhallen Rotterdam op een gezonde smoothie én een welverdiende snack.

Creatief ondernemen

Dat de horeca zwaar geraakt wordt door de coronacrisis, is voor niemand een verrassing. Toch zijn sommige ondernemers niet voor één gat te vangen. ‘Hoe moeilijk het ook is, we moeten door’, aldus Chong Chu, eigenaar van de Foodhallen. ‘Stilzitten en afwachten is geen optie. We moeten de focus leggen op wat wél kan. Dat zorgt voor creatieve processen en samenwerkingen met partijen waar we normaal gesproken niet zo snel aan zouden denken.’ Zo houdt Chong Chu de Foodhallen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam draaiende met creatieve en inventieve ideeën. Naast de yogales is er bijvoorbeeld een samenwerking met Bobby’s Dry Gin, kunnen mensen thuis genieten van de Foodhallen Flavors At Home Box en is er in samenwerking met Zoku Amsterdam een hotelarrangement te boeken, waarbij Foodhallen het diner verzorgt.

Over Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam, het zusje van de hallen in de hoofdstad, bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het moderne interieur met sfeervolle bollampen, veel hout en ruime balies zorgt voor een gezellige sfeer.