Eazie maakt handige rekensom en presenteert 8,5 miljoen vegetarische combinaties

Eazie maakt handige rekensom en presenteert 8,5 miljoen vegetarische combinaties
Amsterdam - Fastfood concept eazie op het Bijlmerplein. Foto: Diederik van der Laan

Gasten van health food concept eazie hebben de keuze uit 8,5 miljoen variatiemogelijkheden voor vegetarische gerechten. Dat zegt het bedrijf na de introductie van een nieuwe vleesvervanger.

Met nieuwe vegetarische kipstukjes heeft healthy food restaurant eazie naar eigen zeggen een unieke vleesvervanger aan het assortiment toegevoegd, die voor velen niet van echte kip te onderscheiden is. Door dit nieuwe product is het aantal variatiemogelijkheden voor vegetarische gerechten volgens eazie met 8,5 miljoen opties gestegen.

Rekensom van eazie

Het bedrijf heeft het uitgerekend. Een gast kan 5 keer kiezen uit 17 soorten verse groenten. De combinatie van deze keuze met vegetarische kipfilet en een keuze uit 6 vegetarische sauzen geeft de rekensom 175 x 1 x 6 = 8.519.142 mogelijke vegetarische combinaties. De keuze uit 7 soorten quinoa, rijst en noedels is in deze berekening zelfs achterwege gelaten.

Zelf ingrediënten kiezen

Naast de vaste gerechten op het menu biedt eazie de mogelijkheid om zelf je ingrediënten te kiezen. 80 procent van de gasten stelt op deze manier zijn of haar gerecht samen. Hierbij hebben gasten naast vegetarische kip ook de keuze uit omelet, tofu, 17 verschillende verse groenten, 6 vegetarische sauzen (waarvan 5 veganistisch), 7 soorten quinoa, rijst en noedels, en maar liefst 7 verschillende toppings.

Nationale Week Zonder Vlees

Eazie ondersteunt de boodschap van de Nationale Week zonder Vlees en haar Vegetarische Restaurantweek. Om vegetarische gerechten op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor een breed publiek heeft eazie een speciale seizoensspecial geïntroduceerd. Mét de vegetarische kip, 260 gram groenten en de prijswinnende tikka masala saus van eazie. In het restaurant te bestellen voor 7 euro.