Metamorfose afgerond: Cafetaria Prinsen is nu KrokettenKunst

Metamorfose afgerond: Cafetaria Prinsen is nu KrokettenKunst
Beeld: VanVlietFotografie

Cafetaria Prinsen bestaat niet meer. Rien en Edel Prinsen presenteren, samen met zoon Robby, bistro KrokettenKunst. In deze nieuwe onderneming draait het maar om één ding: kroketten, met uiteenlopende vullingen.

Rien en Edel Prinsen stopten eind 2019 na 25 jaar met Cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge. Met KrokettenKunst hebben ze zich gespecialiseerd. ‘Kroketten zijn onze passie en dit is voor ons de ideale kans om ons nu echt daarop te gaan richten. Tijdens de laatste jaren die we nog in de horeca mogen doorbrengen, willen we het mooiste uit onze passie halen.’

KrokettenKunst

Beeld: VanVlietFotografie

Volledig richten op kroketten

De ondernemers presenteren een breed assortiment kroketten. Onder de naam KrokettenKunst produceerden ze al een aantal maanden kroketten voor de horeca. Nu hebben ze de bistro geopend in dezelfde ruimte als de cafetaria, met luxe kroketten en een klein assortiment ambachtelijke snacks op hoog niveau. Ook zoon Robby Prinsen (38) maakt inmiddels onderdeel uit van het team.

Krokettentuin

De zaak is gerestyled met onder meer houten bankjes en een houten balie gemaakt van 200 jaar oud eikenhout. Achter de zaak komt de ‘krokettentuin’, een tuin met een terras voor in de zomer.

KrokettenKunst

Beeld: VanVlietFotografie

Wild- en vispalet

KrokettenKunst heeft onder meer een wildpalet op het menu, met verschillende minikroketjes van hert, ree en gans. Het vispalet bestaat uit kroketjes van zalm-, garnalen-, krab- en paling.

Op dit moment heeft KrokettenKunst veertig verschillende kroketten in het assortiment. ‘Dat worden er meer, en ze worden luxer.’

Bekijk hieronder alle foto’s