Politie Tilburg deelt afhaaltasjes uit aan cafetaria's met boodschap voor klanten

Politie Tilburg deelt afhaaltasjes uit aan cafetaria's met boodschap voor klanten

'Zie je iets verdachts, meld het'; dat is de boodschap op speciale afhaaltasjes die wijkagenten in Tilburg hebben uitgedeeld aan acht cafetaria's, pizzeria's en dönerzaken in Tilburg-West. In dit deel van de stad werden dit jaar twee cafetaria's overvallen.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. Onder meer snackbar Paletplein heeft 500 tasjes gekregen van wijkagenten. Deze snackbar werd in maart 2019 overvallen door twee gewapende jongens van 15 jaar oud.

Overvallers komen vaak uit de wijk

Toen de beelden op tv werden uitgezonden, werden de daders herkend door wijkbewoners. Overvallers blijken ook vaak uit dezelfde wijk te komen. Met de afhaaltassen wil het politieteam in de Tilburgse wijk mensen nog meer bewust maken van de rol die ze kunnen spelen in het opsporen van overvallers.

Boodschap komt van ondernemers

De boodschap op de tasjes is geschreven vanuit de ondernemers: ‘Wij helpen al onze klanten graag goed en veilig! Helaas zijn wij tijdens de donkere maanden te vaak in beeld bij gasten die voor het snelle geld gaan. Zie je iets verdachts, meld het. Alvast bedankt.’ Daaronder staan de telefoonnummers van Meld Misdaad Anoniem en de politie. De tasjes worden door de gemeente gefinancierd, zo meldt de krant.

Twee overvallen in korte tijd

De tasjes zijn verspreid onder zaken in de omgeving van het Paletplein en de Westermarkt in Tilburg-West. De pilot draait in dit gebied omdat daar in relatief korte tijd twee zaken zijn overvallen. Voor nu gaat het dus alleen om de acht zaken in genoemd gebied. Eind januari 2020 kijkt de gemeente hoe de tasjes zijn ontvangen door ondernemers en klanten en of het gebied wordt vergroot.

Bron: Brabants Dagblad