McDonald's naast Uber Eats ook met Thuisbezorgd.nl in zee

McDonald's naast Uber Eats ook met Thuisbezorgd.nl in zee

McDonald's gaat naast Uber Eats ook samenwerken met Thuisbezorgd.nl. Voor de start op maandag 23 december is de vestiging op het Vrijthof in Maastricht uitgekozen.

De McDonald’s-vestiging aan het Vrijthof gaat proefdraaien met Thuisbezorgd.nl. ‘We hebben bewust gekeken naar de stad met 100 duizend inwoners of meer waar nog geen McDelivery is via Uber Eats, zodat we echt kunnen zien wat McDelivery via Thuisbezorgd.nl doet’, zegt McDonald’s woordvoerder Eunice Koekkoek.

Gestart met Uber Eats

McDonald’s bezorgt via Uber Eats sinds de zomer van 2017. ‘We zijn toen uitgegaan van de wereldwijde overeenkomst die McDonald’s had gesloten met Uber Eats, daar hebben wij ons ook bij aangesloten’, legt Koekkoek uit. ‘Toen was Thuisbezorgd.nl nog een platform, maar sinds kort hebben ze met Scoober ook een riders dienst. Dat is voor ons een belangrijke reden om ook met Thuisbezorgd.nl in zee te gaan.’

Belangrijke groeimarkt

Thuisbezorging is een belangrijke groeimarkt voor McDonald’s in Nederland. De bezorgdienst is momenteel beschikbaar bij 48 McDonald’s restaurants in 17 steden.

Er worden gemiddeld per week per restaurant 350 bestellingen bezorgd, een stijging van ruim vijftig procent ten opzichte van 2018. De totale McDelivery-omzet in 2019 zal naar verwachting verdriedubbelen.

Door de samenwerking met Thuisbezorgd.nl zegt McDonald’s het bestellen van producten via McDelivery toegankelijker te maken voor nog meer consumenten.

‘McDelivery is een doorslaand succes’

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland: ‘De samenwerking met Thuisbezorgd.nl sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van de thuisbezorgmarkt in Nederland, de resultaten van McDelivery sinds de start en onze groeiambities.’ Volgens Dito is McDelivery is een doorslaand succes in Nederland. ‘In elke stad, of bij uitbreiding in een stad, wordt McDelivery met enthousiasme ontvangen door onze gasten.’

McDonald's Thuisbezorgd.nl

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland.

Maaltijdbezorging wereldwijd

McDonald’s heeft meer dan twintig jaar ervaring in het bezorgen van McDonald’s producten in Azië en het Midden-Oosten. Inmiddels zijn er over de hele wereld verschillende modellen, waaronder het samenwerken met derde partijen. McDelivery is wereldwijd beschikbaar in meer dan 19.000 restaurants.

Takeaway.com is inmiddels de grootste online eten-bestelsite in continentaal Europa en Israël, waar ongeveer 50.000 restaurants bij zijn aangesloten. Het bedrijf werkt voornamelijk samen met bezorgrestaurants. Daarnaast biedt Takeaway.com een bezorgservice in 89 steden voor restaurants die zelf niet bezorgen.